EN RU

Etelä-Karjalan kolmas ja viimeinen Suomi 100 -aluetukihaku on avautunut

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden tapahtumia varten suunnatun aluetuen kolmas ja samalla viimeinen hakukierros on avoinna Etelä-Karjalassa 16.1.–28.2.2017. Haku on tarkoitettu maakunnan alueella toteutuville, Suomi 100 -ohjelmaan hyväksytyille hankkeille.

Aluetukea jaetaan kolmessa hakukierroksessa yhteensä 90 000 €, josta 20 000 € viimeisessä haussa. Hakuohjeet ovat osoitteessa ekarjala.fi/suomi100.

Juhlavuoden teeman ”Yhdessä” mukaisesti ohjelmahankkeiden tulee vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja tarkastella Suomen itsenäisyyden vuosisataa, nykyhetkeä tai tulevaisuutta. Etelä-Karjalassa tukea myönnettäessä arvioidaan erityisesti hankkeen tuottamaa lisäarvoa Suomi 100 -juhlavuodelle, vaikuttavuutta alueelliseen elinvoimaan, kohderyhmän kokoa sekä maakunnan oman Karjalaisuus-teeman korostumista.

– Käytännössä aluetuet ovat olleet muutaman tuhannen euron suuruisia. Koska hakijoita on ollut runsaasti, pottia on haluttu jakaa mahdollisimman monelle hankkeelle, Etelä-Karjalan Suomi 100 -aluekoordinaattori Virve Lindström kertoo.

 

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Se on Suomen suuri vuosi, joka rakennetaan teemansa mukaisesti yhdessä. Ohjelma muodostuu itsenäisistä, erilaisten toimijoiden toteuttamista hankkeista. Valtakunnallisesti juhlavuoden toteuttamista koordinoi valtioneuvoston kanslia, ja alueellisesti koordinoinnista vastaavat maakuntien liitot ja suurimmat kaupungit.

Lisätiedot: Virve Lindström, projektipäällikkö, Etelä-Karjalan liitto,
virve.lindstrom@ekarjala.fi, 040 823 4229