EN RU

Ainaskii sata -kampanjassa etsitään ilahduttavia tekoja Etelä-Karjalasta

ainaskii-sata--kampanjassa-etsitään-ilahduttavia-tekoja-etelä-karjalasta

Ainaskii sata -kampanjassa etsitään ilahduttavia tekoja Etelä-Karjalasta

Maakunnallisilla ekarjala.fi-sivuilla on alkanut tänään Ainaskii sata  -kampanja, joka liittyy Suomi 100 -juhlavuoden viettoon Etelä-Karjalassa. Kahden vuoden aikana nostetaan esiin yhteensä sata ilahduttavaa tekoa tai asiaa maakunnasta – yksi joka viikko. Tavoitteena on valita julkaistavaksi kaikenkokoisia ja -näköisiä asioita, isoja ja pieniä innovaatioita ja edistysaskelia, joista haluamme kertoa muillekin.

Esiin nostettavat julkaisut ilmentävät sekä kansallista Suomi 100 -teemaa ”Yhdessä” että Etelä-Karjalan Suomi 100 ‑teemaaKarjalaisuus”. Voit lähettää oman ehdotuksesi eteläkarjalaisesta hyvästä teosta tai menestystarinasta osoitteessa www.ekarjala.fi/ainaskiisata olevan linkin kautta. Etelä-Karjalan liiton kulttuurityöryhmä toimii kampanjan raatina ja toimituskuntana.

Ensimmäinen tunnustuksen saanut teko on Parikkalan Patsaspuiston värityskirja, josta kerrotaan tarkemmin kampanjan sivuilla. Kampanja päättyy itsenäisyyspäivän aikaan joulukuussa 2017.

Valintakriteerit

  • Nostetaan esille ilahduttavia asioita, tapahtumia ja tekoja, innovaatioita ja edistysaskeleita sekä yhdessä tekemistä Etelä-Karjalan maakunnassa.
  • Valinnoissa tavoitteena ovat teot ja asiat eikä niinkään henkilömaininnat. Yksityishenkilöitä ei yleensä valita.
  • Valinnan tulee koskettaa kohtuullista joukkoa ihmisiä.
  • Valinnan pitää ilmentää sopivasti kansallista Suomi 100 -teemaa ”Yhdessä” ja Etelä-Karjalan Suomi 100 -teemaa ”Karjalaisuus”.

Lisätietoja kampanjasta: Projektipäällikkö Virve Lindström, Etelä-Karjalan liitto, virve.lindstrom@ekarjala.fi, 040 823 4229