Ainaskii sata

-kampanja on osa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Tavoitteena on nostaa Etelä-Karjalasta julkisuuteen kaikenkokoisia ja -näköisiä ilahduttavia tapahtumia, asioita, innovaatioita ja edistysaskelia, joista haluamme kertoa muillekin.

Julkaisut ilmentävät kansallista Suomi 100 -teemaa ”Yhdessä” sekä Etelä-Karjalan Suomi 100 ‑teemaa ”Karjalaisuus”. Voit lähettää oman ehdotuksesi eteläkarjalaisesta hyvästä teosta tai menestystarinasta alla olevan linkin kautta. Etelä-Karjalan liiton kulttuurityöryhmä toimii kampanjan raatina ja toimituskuntana.

Kampanjan toteutus alkoi 11.1.2016 ja päättyy itsenäisyyspäivän aikaan joulukuussa 2017. Viikoittain ilmestyviä julkaisuja tehdään kaikkiaan sata.

Nämä hyvät teot ovat Etelä-Karjalan lahjoja 100-vuotiaalle Suomelle!

Tee oma ehdotus Ainaskii sata -kampanjaan!

Kampanjalla on myös omat Facebook-sivut.

 

 

Neljännesvuosittain äänestetään kuluneen ajanjakson parasta tekoa. Ensimmäisen kunniakirjan parhaasta teosta ajalla 11.1.-31.3.2016 sai julkaisu #6 ”Taiteen ilotulitusta – 111 taiteilijaa ja 5 000 m2 tilaa”. Toisen kunniakirjan ajalta 1.4.-30.6.2016 sai teko #20 ”Pulsa on pelastettu” ja kolmannen ajalta 1.7.-30.9.2016 julkaisu #35 ”Oman kotiseudun historiaa Willimiehen jäljillä”. Neljäs kunniakirja ajalta 1.10.-31.12.2016 meni teolle #40 ”Stam1na-yhtye lahjoitti 20v-synttärijuhliensa tuoton Lemin kunnan nuorisotoimelle”.

Äänestäneiden kesken on arvottu Etelä-Karjalan ilmeen mukaisia T-paitoja.

 

 

20.3.2017

Logo 63 Viisi eteläkarjalaista pienyritystä sai tuotteilleen Suomi 100 -tunnuksen

Pienyrityksille suunnatussa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kumppanuusohjelmassa haettiin sataa Suomi 100 -tuotetta. Osallistujaryntäys aiheutti 15.2. verkossa järjestettyyn äänestykseen teknisiä ongelmia, minkä vuoksi äänestystuloksen varmentaminen vaikeutui. Tästä johtuen kaikki 202 äänestysvaiheeseen valittua ehdotusta päätettiin hyväksyä mukaan 100 hyvää Suomesta -ohjelmaan ja ne pääsevät juhlavuoden virallisiksi tuotteiksi tai palveluiksi ja saavat käyttöönsä Suomi 100 -tunnuksen juhlavuoden ajaksi.

Etelä-Karjalasta mukaan kumppanuusohjelmaan pääsi viisi yritystä:

Hirsiveistämö Karapuu Oy

Yritys tuo markkinoille keväällä 2017 käsinveistetyn kelosaunan. Käsinveistetty hirsirakentaminen on vanhaa suomalaista rakennusperinnettä. Mikä sopisi suomalaiseen luontoon ja järvimaisemaan paremmin kuin käsityönä valmistettu hirsisauna?

Osuuskunta Otsina

Sorttis on Osuuskunta Otsinan suunnittelema ja valmistama lajittelu- ja säilytysjärjestelmä. Se sopii erityisesti kierrätettävän jätteen, kuten metallin, lasin, kartongin ja muovin lajitteluun ja säilytykseen, sekä myös muuhun säilytykseen – vain mielikuvitus on rajana!

Lemin Lammas

Suomessa on itsenäisyyspäivän iltana perinteisesti poltettu kahta sinivalkoista kynttilää.  Etelä-Karjalassa Lemillä on puolestaan jo tuhatvuotinen historia lammaspitäjänä. Suomi 100 -juhlavuoden tuotteena Lemin Lammas tuo markkinoille sinivalkoisen lammaskynttilän yhdistäen näin vanhoja suomalaisia perinteitä.

Tmi M. Kokko

Pilvipalveluun tallennetaan suomalaisista kulttuurikohteista ja nähtävyyksistä kuvattua 360 videota (virtuaaliympäristö) aihepiireittäin. Palvelun käyttäjillä on mahdollisuus tutustua kohteisiin tietokoneen tai älypuhelimille tarkoitetun VR-katselulaitteen avulla.

LIBEVA-viehe

Suomalainen innovatiivinen kalastusvälineiden valmistus on laajalti tunnettua. Vuonna 2012 syntyi ajatus vieheestä, jossa olisi sekä vaapun että lusikkauistimen ominaisuuksia. Useiden vaiheiden jälkeen, vuoden 2017 tammikuussa, valmistui nykyinen versio vieheestä. LIBEVA s2-viehe on ylpeä saadessaan olla osa satavuotiaan Suomen innovatiivisen uistinvalmistuksen perinnettä ja ylläpitää näin suomalaista käsityökulttuuria.

 

 

 

Kuvat: Etelä-Karjalan Suomi 100 -kumppanuusyritysten Facebook-sivut. Ylälaidan kuvassa on Osuuskunta Otsinan Sorttis-säilytysjärjestelmiä.