Ainaskii sata

-kampanja on osa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Tavoitteena on nostaa Etelä-Karjalasta julkisuuteen kaikenkokoisia ja -näköisiä ilahduttavia tapahtumia, asioita, innovaatioita ja edistysaskelia, joista haluamme kertoa muillekin.

Julkaisut ilmentävät kansallista Suomi 100 -teemaa ”Yhdessä” sekä Etelä-Karjalan Suomi 100 ‑teemaa ”Karjalaisuus”. Voit lähettää oman ehdotuksesi eteläkarjalaisesta hyvästä teosta tai menestystarinasta alla olevan linkin kautta. Etelä-Karjalan liiton kulttuurityöryhmä toimii kampanjan raatina ja toimituskuntana.

Kampanjan toteutus alkoi 11.1.2016 ja päättyy itsenäisyyspäivän aikaan joulukuussa 2017. Viikoittain ilmestyviä julkaisuja tehdään kaikkiaan sata.

Nämä hyvät teot ovat Etelä-Karjalan lahjoja 100-vuotiaalle Suomelle!

Tee oma ehdotus Ainaskii sata -kampanjaan!

Kampanjalla on myös omat Facebook-sivut.

 

 

Neljännesvuosittain äänestetään kuluneen ajanjakson parasta tekoa. Ensimmäisen kunniakirjan parhaasta teosta ajalla 11.1.-31.3.2016 sai julkaisu #6 ”Taiteen ilotulitusta – 111 taiteilijaa ja 5 000 m2 tilaa”. Toisen kunniakirjan ajalta 1.4.-30.6.2016 sai teko #20 ”Pulsa on pelastettu” ja kolmannen ajalta 1.7.-30.9.2016 julkaisu #35 ”Oman kotiseudun historiaa Willimiehen jäljillä”.

Äänestäneiden kesken on arvottu Etelä-Karjalan ilmeen mukaisia T-paitoja.

 

20.2.2017

Logo 59 Jäätaide on ihastuttanut Imatralla ja Lappeenrannassa

Kuva: Leena Hinkkanen

Vaikka talvi on ollut melko leuto ja vähäluminen, Etelä-Karjalassa on saatu aikaan hienoa taidetta jäästä.

Vuoksen kalastuspuistossa Imatralla on ihastuttanut tammi-helmikuussa konserttisarja, jossa kuunneltiin jäästä tehdyillä soittimilla esitettyä musiikkia iglussa. Jäämestari Juuso Partasen rakentamat marimbat, didgeridoot, udu-rummut, kanteleet ja kitarat soivat SounDome-yhtyeen taitavien muusikoiden käsissä kuulaasti. Yleisö löysi kahdeksan konsertin sarjan hienosti ja samoin teki media. Tapahtumat näkyivät myös valtakunnan mediassa ja keikkapyyntöjä alkoi sadella ulkomaita myöten. http://yle.fi/uutiset/3-9423413

Lappeenrannassa puolestaan Linnoituksen valaistut jääveistokset houkuttelivat katselijoita ilta toisensa jälkeen niin kauan kuin pakkasta riitti pitämään ne kunnossa. Lappeenrannan kuvataidekoulun oppilaat valmistivat veistokset Linnoituksen Sydäntalvi -tapahtumaan, jota vietettiin 4.2. Tapahtuma oli osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa.

Iglukonserttien ja jääveistosten tapaiset ideat ja niiden ketterät toteutukset ovat esimerkki siitä, miten luovuudella, osaamisella ja joustavalla yhteistyöllä saadaan aikaan näkyvyyttä ja luodaan positiivista ilmapiiriä talviseen maakuntaan.