Etelä-Karjalan liittoJouko Kervisestä Etelä-Karjalan liiton vs. hallinto- ja kehittämisjohtaja

Jouko Kervisestä Etelä-Karjalan liiton vs. hallinto- ja kehittämisjohtaja

(Tiedote 28.6.2018)

Etelä-Karjalan liiton vs. hallinto- ja kehittämisjohtajaksi valitaan, määräajaksi 31.12.2018 saakka, varatuomari, oikeustietei­den kandidaatti Jouko Kervinen. Vs. hallinto- ja kehittämisjohtajan hakuaika oli avoinna keväällä. Hakemuksia saatiin määräaikaan mennessä  seitsemän kappaletta. Hakijoista haastateltiin viisi, joista valituksi tuli varatuomari Ker­vinen.

Kervinen on toiminut pitkään johtotehtävissä pankkialal­la Lappeenrannassa ja Mikkelissä sekä sitä ennen lakimiehenä. Hänellä on erittäin vahvaa ta­lous-, juridiikka- ja johtamisosaamista sekä kokemusta muutosjohta­misesta pitkältä aikaväliltä. Hänellä on myös tehtävään soveltuva koulutus.

Hallinto- ja kehittämisjohtajan vastuulla ovat Etelä-Karjalan liiton ta­lous-, hallinto- ja henkilöstöjohtamiseen liittyvät asiat maakuntajohta­jan alaisuudessa. Vs. hallinto- ja kehittämisjohtaja vastaa mm. liiton talousarvion ja tilinpäätöksen laadinnasta, toimii henkilöstövastaava­na ja työsuojelupäällikkönä sekä maakuntahallituksen ja maakunta­valtuuston sihteerinä. Vs. hallinto- ja kehittämisjohtaja allekirjoittaa kehittämisvaroja koskevat maksatuspäätökset ja johtaa ICT- ja tieto­turva-asioita sekä asiakirjahallintoa. Vs. hallinto- ja kehittämisjohtaja osallistuu myös maakuntauudistuksen valmisteluun.

Viransijaisuuden täyttämistarve johtuu maakunta- ja sota-uudistuk­sen valmistelusta. Etelä-Karjalan liiton nykyinen hallinto- ja kehittämisjohtaja Olli Seppänen siirtyy 13.8.2018 alkaen loppuvuodeksi uudistuksen valmisteluun. Maakunta- ja sote-uudistuksen lainsäädäntökäsittelyn keskeneräisyyden vuoksi rek­rytointia lykättiin maakuntajohtajan päätöksellä huhtikuussa. Maakunta- ja sote-uudistusta koskevaa keskeistä lain­säädäntöä ei edelleenkään ole hyväksytty, mutta uudistuksen val­mistelu, mm. maakunnan talouden simulointi, vaatii resursseja.