Etelä-Karjalan liittoBruttokansantuotteen kehitys voimakasta Etelä-Karjalassa

Bruttokansantuotteen kehitys voimakasta Etelä-Karjalassa

(Tiedote 7.12.2018)

Tilastokeskuksen 5.12.2018 julkistamien aluetilinpidon BKT/asukas- tilastojen mukaan Etelä- Karjala sijoittuu maakunnallisessa vertailussa neljännelle sijalle Uudenmaan, Ahvenanmaan ja Pohjanmaan jälkeen. Etelä-Karjalassa BKT/asukas jää hieman koko maan keskiarvosta, mutta maan keskiarvoa korkeammat luvut ovat vain Uudellamaalla ja Ahvenanmaalla.

Alueellinen arvonlisäys kasvoi kiintein hinnoin mitattuna vuonna 2017 niin koko maassa kuin jokaisessa maakunnassakin. Maakunnista parhaiten pärjäsivät Etelä-Karjala, Kymenlaakso ja Keski-Pohjanmaa. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen aluetilinpidon uusiin tietoihin vuosilta 2000-2017. Laskelmissa on käytetty heinäkuun 2018 kansantalouden tilinpidon lukuja.

Etelä_karjalan BKT suhteessa muihin maakuntiin

Kun tarkastellaan arvonlisäyksen kiinteähintaista muutosta (% vuoden 2015 hintoihin) vuonna 2016, huomataan, että Etelä-Karjalassa arvonlisäyksen muutos on kuitenkin ollut negatiivista. Vahvinta arvonlisäyksen suhteellinen kasvu on ollut 2016 Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Prosentuaalisia muutoksia tarkasteltaessa on syytä huomioida maakuntien lähtötaso, mikä osaltaan heijastuu muutosprosenteissa.

 

Lisätietoja:  Päivi Kortelainen, [email protected]