Etelä-Karjalan liittoMaakuntajohtaja Viialainen tapasi Pietarin ulkosuhdekomitean puheenjohtajan Jevgeni Grigorjevin

Maakuntajohtaja Viialainen tapasi Pietarin ulkosuhdekomitean puheenjohtajan Jevgeni Grigorjevin

(Tiedote 30.1.2019)

Maakuntajohtaja Matti Viialainen tapasi keskiviikkona 30.1. Pietarin ulkosuhdekomitean puheenjohtajan Jevgeni Grigorjevin Smolnassa. Tapaamiseen osallistui myös Pietarin kuvernöörin Aleksander Beglovin erityisedustaja Sergei Katanandov.

Tapaamisessa oltiin tyytyväisiä siihen, että Kaakkois-Suomi-Venäjä rajaohjelman toteutus on käynnistynyt. Todettiin, että sekä rajainfrastruktuuria parantavilla ja muilla isommilla investointihankkeilla että pienemmillä tavanomaisilla projekteilla on tärkeä merkitys raja-alueiden kehittämisessä molemmin puolin rajaa. Puheenjohtaja Grigorjev kertoi, että Pietari on halukas jatkamaan molemmille hyödyllistä rajayhteistyötä myös nykyisen ohjelman jälkeen.

Keskustelussa ilmaistiin halu edistää myös rautatieliikenteen kehittämistä Imatra-Svetogorskin ylityspaikalla sekä Saimaan kanavan entistä suurempaa hyödyntämistä ekologisesti kestävänä kuljetusreittinä. Viialainen informoi Pietarin edustajia Saimaalla virinneestä hankkeesta kehittää uutta risteilyliikennettä, jossa yhtenä uutena reittinä voisi olla myös risteilyt Pietarin ja Saimaan välillä. Tämän mahdollisuuden ja muun matkailuyhteistyön konkreettista kehittelyä päätettiin jatkaa seuraavassa tapaamisessa toukokuussa.

Sergei Katanandov toi esiin, että äskettäin on käynnistynyt suora päivittäinen junayhteys Sortavalan ja Lahdenpohjan sekä Pietarin välillä Pääskynen-junakalustolla. Todettiin, että tämä uutinen sekä Laatokan Luodot-kansallispuiston perustaminen ja tuleva Saimaan Geopark puoltavat entisestään tarvetta saada Parikkala-Syväoron ylityspaikka avattua myös matkustaja-ja kansainväliselle liikenteelle.

Lisätietoja: Matti Viialainen, 044-7700515