Etelä-Karjalan liittoTeatteri Imatran tiloissa pohdittiin kaupan lähipalveluiden tulevaisuutta harvaan asutuilla alueilla

Teatteri Imatran tiloissa pohdittiin kaupan lähipalveluiden tulevaisuutta harvaan asutuilla alueilla

Keskiviikkona 17.4. järjestettiin Teatteri Imatran tiloissa keskustelutilaisuus, jossa pohdittiin ratkaisuja maaseudun ja harvaan asuttujen alueiden lähipalveluiden turvaamiseksi tulevaisuudessa.
Tilaisuus oli osa SARURE (Save Rural Retail) -hanketta, jossa pyritään tukemaan haja-asutusalueiden ja maaseudun paikallisten vähittäiskauppojen kilpailukykyä.

Tilaisuudessa kuultiin puheenvuorot muun muassa Kaupan liiton edunvalvontajohtaja Tuula Loikkaselta sekä Maa- ja metsätalousministeriössä neuvottelevana virkamiehenä toimivalta Christell Åströmiltä. Puheenvuoroissa nostettiin esiin monipalvelu-ajattelun mallia palvelukonseptin muotona, jolloin palveluiden on mahdollista hyödyntää samoja tila- ja henkilöstöresursseja sekä logistisia järjestelyjä päivittäistavarakaupan kanssa. Maa- ja metsätalousministeriö käynnistää vuoden 2019 aikana kyläkaupoille suunnatun tuki-kokeilun, jonka tarkoituksena on rohkaista kauppoja kehittämään ja lisäämään palvelutarjontaansa.

Esitykset ovat tutustuttavissa oheisten linkkien kautta:

Kauppa palvelujen keskittymänä

Kyläkaupat monipalvelukeskuksina