EN RU

Suomi 100 Etelä-Karjalassa

Suomi100_logo_FIN

Suomesta tuli itsenäinen valtio 6. joulukuuta 1917. Valtio syntyi suomalaisten omasta tahdosta ja pitkäjänteisen työn seurauksena. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat kohta sata vuotta rakentaneet omaa maataan ja päättäneet asioista yhdessä. Nyt suomalaiset vievät maansa uudelle vuosisadalle sisulla ja sydämellä.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea vuosi yhdessä ja luoda suuntaa Suomen tulevaisuuteen.

Juhlavuoden valmistelut tiivistyvät kohti vuotta 2017. Valtioneuvoston kanslia on asettanut Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden hankkeen, joka koordinoi ja organisoi valmisteluja. Tarkoituksena on synnyttää koko vuoden kestävä ja valtakunnallinen juhlavuosi yhdessä eri toimijoiden kanssa. Juhlavuosi on tarkoitettu kaikille suomalaisille ja Suomen ystäville.
Etelä-Karjalan liitto on Suomi 100 -hankkeen yhteistyökumppani Etelä-Karjalssa.  Maakunnallisten juhlien suunnittelu on aloitettu. Liikkeelle lädettiin Imatran Valtionhotellilla järjestetyssä tilaisuudessa 19.1. 2015.