Maakuntajohtaja Viialainen: Väärä todistus lähimmäisestä

Maakuntajohtaja Viialainen: Väärä todistus lähimmäisestä

Maakuntajohtaja Matti Viialaisen oikaisu Etelä-Saimaan juttuun 17.2.1017
oikaisu-17.2.2017.

Oikaisuna haluan todeta että valitettavasti Olli Naukkarinen antaa virheellistä ja paikkansa pitämätöntä tietoa aamun (17.2.2017) Etelä-Saimaa lehdessä.

Vuonna 2019 aloittavan maakunnan tehtäviin on tarkoitus siirtää lentokenttien alueelliset tuet liikenne- ja viestintäministeriön pääluokasta. Jos ja kun Etelä-Karjala saa tukea välitettäväkseen, ei tuo raha ole tietenkään pois sosiaali- ja terveyspalvelujen rahoituksesta. Sellaista en ole missään esittänyt, enkä ole sitä mieltä.

Vanhukset ja sairaat voivat olla huoletta. Heille tarkoitettuja rahoja ei olla siirtämässä lentolippujen hankintaan myöskään uuden maakunnan aloittaessa.

Nyt olisi aika rauhoittua ja keskittyä kehittämään maakunnan matkailua sekä lentokentän toimintoja, ja jättää keskinäinen syyttely vähemmälle. Varmasti tässä on kaikilla hyvä tarkoitus, mutta käsityksemme siitä, voidaanko laillisuusriskiä ottaa vai ei ja kuinka suuri veronmaksajien piikki avataan, poikkesivat.

Lain noudattamisesta ei tarvita kalliita asiantuntijaselvityksiä. Sisälukutaito, terve järki sekä omatunto riittävät. Maakunnan kehittämisrahastosta on mahdollisuus tukea sekä matkailua että lentoliikennetoimintaa, mutta tuen myöntäminen edellyttää lainmukaista hanketta ja avustushakemusta liitolle. Kilpailuttamaton lentolippujen osto tai myymättömien lippujen tappiotakaus ei sellainen ole

Maakuntajohtaja Matti Viialainen