EN RU

Karjalaisten laulun musiikkivideon julkistaminen

Karjalaisten laulusta tehty musiikkivideo julkistettiin 5. 2.2016 Lappeenrannassa. Video liittyy vuonna 2015 toteutettuun Karjalaisten laulun sovituskilpailuun, jonka järjestivät yhteistyössä Etelä-Karjalan liitto ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto. P.J. Hannikaisen mestariteoksesta parhaan sovituksen teki imatralainen Osmo’s Cosmos Band.

Videon toteutti pohjoiskarjalainen tuotantoyhtiö Korpipaja. Osmo´s Cosmos Bandin lisäksi musiikkivideolla esiintyy etelä- ja pohjoiskarjalaista nuorisoa. Kuvauksia tehtiin molemmissa maakunnissa, siten että pääosissa olivat Lappeenrannan ja Joensuun kaupungit sekä tunnetuimmat paikat kuten Imatran kosket ja Koli.

– Maakuntalaulut elävät tällä hetkellä uutta renessanssia. Muissakin maakunnissa on tehty uusia sovituksia. Tavoitteena oli positiivinen, virkistävä ja tulevaisuuteen suuntaava versio Karjalaisten laulusta, jonka tuli olla selvästi tunnistettavissa, taustoittaa Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Matti Viialainen.

– Musiikkivideo syntyi maakuntien yhteistyönä ja on osoitus karjalaisten yhteisöllisyydestä. Maakunnat saavat positiivista julkisuutta ja musiikkivideolla markkinoidaan karjalaisiin maakuntiin vahvasti liittyviä tekijöitä kuten karjalaisia ihmisiä, elämää, kulttuuria, luontoa, vuodenaikoja sekä laulun ja ilon runsautta, toteaa vt. maakuntajohtaja Risto Poutiainen Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta.

Sovituskilpailun tuomaristo totesi, että kyseessä on toimiva rokkibiisi, jossa on ylväyttä ja huumoria. Vekkuli toteutus, joka lähtee mukavasti lentoon. Sovitus on ylpeä karjalaisuudesta. Siinä on mukana ripaus karjalaista hulluutta sekä energiaa, positiivisuutta ja joukkovoimaa. Kuorot ovat osa moniulotteista kokonaisuutta, joka tekee kunniaa alkuperäiselle sävelelle ja sanoille.