Etelä-Karjala
EN RU

MAAKUNTA ON SINUN JA MINUN

Maakunta- ja sote-uudistus tarkoittaa useiden palvelujen kokoamista asukkaiden valitseman valtuuston alaisuuteen. Sote-palvelut, työvoimatoimiston palvelut, yritysten kehittämispalvelut ja rahoitus, aluekehittäminen, maakuntakaavoitus ja liikennesuunnittelu, maaseutupalvelut, ympäristöterveyspalvelut ja vesistötehtävät ovat tulevaisuudessa tärkeitä maakunnan palvelukokonaisuuksia. Nykyisin nämä palvelut ovat Etelä-Karjalassa 20 eri organisaation vastuulla. Uudistuksen jälkeen palveluista vastaan maakunta, joka tekee palveluissa yhteistyötä niin kuntien kuin muiden maakuntien sekä yritysten kanssa. Vuodesta 2021 alkaen lisätään myös asukkaiden valinnanvapautta, eli jokainen voi päättää yhä enemmän siitä, mitä palvelua käyttää ja missä.

Valtiovarainministeriön MaakuntaTV-sarjassa keskustellaan maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelusta monipuolisesti eri näkökulmista. 15.8.2018 sarjassa vieraili Etelä-Karjalan muutosjohtaja Aija Tuimala.

MaakuntaTV:n jaksot löytyvät osoitteesta alueuudistus.fi/maakuntatv

Valtakunnallinen, kansalaisille suunnattu, Omamaakunta.fi-sivusto tarjoaa kattavaa ja ajankohtaista tietoa maakunta- ja sote-uudistuksesta kohderyhmälähtöisellä tavalla, esimerkiksi opiskelijan tai ikääntyvän näkökulmasta.​

Tutustu uudistukseen osoitteessa www.omamaakunta.fi​