EN RU

Pietarin konsertissa ja seminaarissa koettiin upeita sinivalkoisia hetkiä

pietarin-konsertissa-ja-seminaarissa-koettiin-upeita-sinivalkoisia-hetkiä

Pietarin konsertissa ja seminaarissa koettiin upeita sinivalkoisia hetkiä

Etelä-Karjala ja Etelä-Savo olivat perjantaina 26.5.2017 Pietarissa näyttävästi esillä, kun maakuntien liitot ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto järjestivät talousseminaarin ja konsertin Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Pietarin Pyhän Marian kirkossa koettiin perjantaina hienoja suomalaishetkiä, kun Lappeenrannan ja Mikkelin kaupunginorkestereista muodostuva Saimaa Sinfonietta esiintyi Etelä-Karjalan liiton ja Etelä-Savon maakuntaliiton järjestämässä konsertissa. Kapellimestarina toimi Vytautas Lukočius ja solistina sopraano Olga Heikkilä. Konsertissa esitettiin Jean Sibeliuksen, Oskar Merikannon, Toivo Kuulaa ja Einojuhani Rautavaaran sävellyksiä. Kirkon sali oli täynnä, ja konsertin päätteeksi yleisö osoitti suosiotaan seisaallaan ja vaati encoren.

Myöhemmin illalla Saimaa Sinfonietta -orkesterista koottu seitsemänhenkinen Saimaa Combo esiintyi pietarilaisessa Dizzy-klubissa. Ohjelmistossa oli tangoja ja muun muassa Heili Karjalasta. Kyseessä oli kokoonpanon ensiesiintyminen.

Aiemmin päivällä Etelä-Karjalan liitto, Etelä-Savon maakuntaliitto ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto järjestivät Pietarin Suomi-talossa 26.5.2017 seminaarin ”Sata vuotta suomalais-venäläistä talousyhteistyötä”. Seminaarissa käsiteltiin venäläisten ja suomalaisten yritysten välistä yhteistyötä ennen, nyt ja tulevaisuudessa.

Seminaariin osallistui rajan ylittävän liiketoiminnan parissa toimivia yrittäjiä ja asiantuntijoita sekä sidosryhmien edustajia Pietarin ja Kaakkois-Suomen alueelta. Pääpuhujana oli professori Pekka Sutela, joka käsitteli Suomen ja Venäjän välisiä kauppasuhteita sadan vuoden aikana. Muissa puheenvuoroissa kuultiin muun muassa käytännön esimerkkejä rajan ylittävästä yritystoiminnasta sekä ajatuksia liikesuhteiden tulevaisuudennäkymistä.

Seminaari, konsertti ja iltatilaisuus olivat osa Suomi 100 -juhlavuoden virallista ohjelmaa. Tapahtumilla esiteltiin Saimaan aluetta Pietarissa kaupungin syntymäpäiväviikonloppuna.

 

Lisätiedot: Veli-Matti Kesälahti, yhteyspäällikkö, Etelä-Karjalan liitto,
veli-matti.kesalahti@ekarjala.fi, p. +358 400 012 989