EN RU

Maaseutuasiamies on muutoksen kannalla

Jari Lantta (Uusinajattelijat blogissa 13.6.2018, maaseutuasiamies Jari Lantta, Etelä-Karjalan liitto)

 Millä mielin suhtaudut maakuntauudistukseen?

”Asia on tärkeä, tavoitteet hyvät ja uudistus on välttämätön.  Viime aikoina valtakunnan oppositiopolitiikka ja suurten kaupunkien kannanotot ovat valitettavasti häirinneet uudistuksen etenemistä. Maakuntauudistuksen lakien vahvistaminen on tärkeä vaihe, silloin uudistus saa vahvan perustuksen ja varsinainen rakennusvaihe alkaa. Täytyy muistaa, että meillä Etelä-Karjalassa suuri osa uudistuksen kohteena olevista palveluista hoidetaan jo nyt maakunnallisesti, joten meillä on hyvä lähtötilanne. ”

Miten maakuntauudistus vaikuttaa työhösi/tehtäviisi?

”Tiedän vaikutukset pääpiirteittäin, en tarkkaan. Nythän aluekehittämisasiat ovat hajallaan eri maakunnissa. Maakunnan tarpeiden kannalta nykyinen toimintamalli on huono. Uudistus kokoaa eri ohjelmat saman katon alle ja palvelemaan Etelä-Karjalaa ja alueen kehittämistä mahdollisimman hyvin. Oma toimenkuvani selviää myöhemmin.”

Miten valmistautuminen maakuntauudistukseen työllistää sinua?

”Sykäyksenomaisesti noin puolen vuoden jaksoissa. Me Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maaseudun kehittäjät kokoonnumme parin kuukauden välein maakuntauudistuksen merkeissä ja lisäksi asioita valmistellaan työryhmissä maakunnallisesti. ”

 Jari Lantta