Ainaskii sata


-kampanja nosti Etelä-Karjalasta näkyviin ja kuuluviin yhteensä 104 erilaista tapahtumaa, innovaatioita ja edistysaskelta, joista haluttiin kertoa muillekin. Nyt on aika äänestää koko kampanjan parasta tekoa!

Kampanja liittyi Suomi 100 -juhlavuoden viettoon Etelä-Karjalassa ja julkaisut ilmensivät samalla Etelä-Karjalan Suomi 100 -teemaa Karjalaisuus ja kampanjan kansallista Yhdessä-teemaa. Kaikille avoimeen kampanjaan pystyi osallistumaan lähettämällä ehdotuksen eteläkarjalaisesta hyvästä teosta tai menestystarinasta kampanjan verkkosivuilla olevan linkin kautta. Kampanjaa koordinoi Etelä-Karjalan liitto, ja Etelä-Karjalan liiton kulttuurityöryhmä toimi kampanjan raatina ja toimituskuntana.

Ainaskii sata -kampanja toteutettiin aikavälillä 11.1.2016─1.1.2018. Tekoja julkaistiin yksi joka viikko. Julkaisut ilmestyivät maakuntaportaalissa sekä kampanjan omilla Facebook-sivuilla. Kampanjassa tehtiin yhteistyötä maakuntalehti Etelä-Saimaan kanssa.

Kampanjan paras teko valittiin

Koko kampanjan parhaaksi teoksi äänestettiin #82 Kontufolk on omaleimainen ja yhteisöllinen pienoisfestivaali. ”On suuri kunnia tulla valituksi kampanjan parhaaksi teoksi! Olemme laittaneet paljon omaa henkistä, fyysistä ja taloudellistakin panostusta festivaalin järjestämiseen ja sydäntä lämmittää kuulla, että ihmiset ovat nauttineet tapahtumasta”, Kontufolk ry:n puheenjohtaja Sini Kosonen iloitsee valinnasta. Hän uskoo, että syy valinnalle on pienoisfestivaalin välitön ja rento tunnelma yhdistettynä uusiin elämyksiin.

Kahdeksan tekoa palkittiin

Neljännesvuosittain nettisivuilla järjestettiin äänestys kuluneen kolmen kuukauden parhaasta teosta. Palkittuja tekoja on ollut kampanjan aikana yhteensä kahdeksan.

Ensimmäisen kunniakirjan parhaasta teosta ajalla 11.1.-31.3.2016 sai julkaisu #6 ”Taiteen ilotulitusta – 111 taiteilijaa ja 5 000 m2 tilaa”. Toisen kunniakirjan ajalta 1.4.-30.6.2016 sai teko #20 ”Pulsa on pelastettu” ja kolmannen ajalta 1.7.-30.9.2016 julkaisu #35 ”Oman kotiseudun historiaa Willimiehen jäljillä”. Neljäs kunniakirja ajalta 1.10.-31.12.2016 meni teolle #40 ”Stam1na-yhtye lahjoitti 20v-synttärijuhliensa tuoton Lemin kunnan nuorisotoimelle”.

 

Vuoden 2017 parhaiksi teoiksi äänestettiin ajalla 1.1.-31.3.2017 julkaisu #59 ”Jäätaide on ihastuttanut Imatralla ja Lappeenrannassa”. Vuoden toisen neljänneksen parhaaksi äänestettiin ajalla  1.4. – 30.6.2017 #77 ”Parikkalan kesäteatterin puitteet kuntoon yhteistyöllä”. Paras teko aikavälillä 1.7.-30.9.2017 oli #78 Itä–Länsi -tapahtuma veti katsojia Ukonniemen stadionille. Viimeisen neljänneksen (1.10.2017-1.1.2018) parhaaksi teoksi äänestettiin  #97 #Suomi100-räp niittää suosiota.

 

Äänestäneiden kesken on arvottu Etelä-Karjalan ilmeen mukaisia T-paitoja.

01.1.2018

Logo 104 Suomi 100 -juhlavuosi tehtiin yhdessä

Etelä-Karjalassa Suomi 100 -juhlavuotta juhlittiin juhlavuoden teeman mukaisesti yhdessä ja se on myös Ainaskii sata -kampanjamme päättävä teko.

Ukko-Pekka-veturi veti 28.3.2017 Svinhufvudien muistojunaa Lappeenrannasta Helsinkiin.

Kaikenkokoisia ja -näköisiä ilahduttavia tapahtumia, asioita, innovaatioita ja edistysaskelia kertyi Ainaskii sata -kampanjaan yli sata. Kaikki kampanjassa esille nostetut teot ilmentävät juhlavuoden teemaa yhdessä, jonka vuoksi kampanjan päättäväksi teoksi valikoitui Suomi 100 -juhlavuoden tekeminen yhdessä.

#SUOMI100 -räp on niittänyt suosiota.

Suomen satavuotisjuhlintaan Etelä-Karjalassa mahtui paljon hienoja tapahtumia ja tilaisuuksia, joita rakennettiin, valmisteltiin, tehtiin ja koettiin yhdessä. Juhlavuonna maakunnassamme oli tarjolla monipuolinen kattaus juhlavuoteen liittyvää ohjelmaa, kuten urheilua, musiikkia sekä luontoon liittyviä tapahtumia ja hankkeita. Mukana oli katsauksia menneisyyteen ja Suomen satavuotiseen taipaleeseen sekä katseen kääntämistä jo tulevaisuuteen. Avainasemassa oli yhteistyö ja yhdessä tekemisen riemu. Tapahtumista nautittiin perheen ja ystävien sekä tuttujen ja tuntemattomien kanssa yhdessä pitkin juhlavuotta.

Presidentti Sauli Niinistö jakoi kiertopalkinon Miesten Itä-Länsi arvo-ottelussa 2.7.2017 (kuva Lauri Heino).

Juhlavuoden vietto kokosi yhteisen asian äärelle toistuvasti tuhansia ja tuhansia eteläkarjalaisia. Vuoteen mahtui mukaan niin suuria kuin pienempiäkin hankkeita ja tapahtumia. Yksi suurimmista oli Itä–Länsi -tapahtuma Imatralla kesä-heinäkuun vaihteessa, joka kokosi Ukonniemen stadionille reilut 14 000 katsojaa. Sunnuntaina miesten ottelua saapui seuraamaan myös presidenttipari. Juhlavuonna järjestettiin myös suuri määrä pienempiä hankkeita ja tapahtumia, kuten Voisalmen lukupiiri, jossa perinteisen lukupiirin tämän vuoden kirjat käsittelivät itsenäisen Suomen kulttuuria, sivistystä ja luontoarvoja. Yksi juhlavuoden sympaattisimmistahankkeista oli Kimpisen koulun musiikkiluokkien yhdessä tekemä #SUOMI100 -räp. #SUOMI100 -räp on niittänyt suosiota myös laajemmin, koska sitä on katsottu YouTubessa yli 208 000 kertaa reilun kuukauden aikana.

Onnistuneen Suomi 100 -juhlinnan kruunasivat itsenäisyyspäivän aaton ja itsenäisyyspäivän juhlinta, joka ulottui ympäri maakuntaamme ja keräsi ihmisiä yhdessä juhlimaan itsenäistä Suomea jo itsenäisyyspäivän aatosta alkaen. Useat eteläkarjalaiset kohteet loistivat sinivalkoisissa väreissä. Mieliinpainuva oli esimerkiksi Imatrankosken valaiseminen ja kosken juoksutus, joka keräsi paikalle sekä itsenäisyyspäivän aattona että itsenäisyyspäivänä yhteensä noin 5 500 katsojaa.

Suomen satavuotiasta taivalta vietettiin ja juhlittiin Etelä-Karjalassa koko maakunnan laajuudelta sanan varsinaisessa merkityksessä yhdessä! Kiitokset siitä meille kaikille, jotka tämän teon mahdollistimme!

 

Imatrankoski kuohui itsenäisyyspäivänä ja itsenäisyyspäivän aattona.