Logo 1 Parikkalan Patsaspuiston värityskirja

Parikkalan Patsaspuisto ja sen joulun alla julkaisema värityskirja ovat upea aloitus ekarjala.fi-portaalin Ainaskii 100  -kampanjaan. Värityskirjan julkaiseminen kuvaa mainiosti ajan henkeä sekä kekseliäisyyttä ja rohkeutta vaalia ja uudistaa Veijo Rönkkösen viisi vuosikymmentä kestänyttä elämäntyötä. Värityskirjan ovat tehneet graafikko Kimmo Heikkilä ja kuvataiteilija Atte Paju, jotka osuuskunnan kautta myös vastaavat tämän ainutlaatuisen taideympäristön hoidosta ja matkailukäytöstä.

Parikkalan Koitsanlahden kylässä sijaitseva patsaspuisto edustaa ITE-taiteen huippua niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Patsaspuistossa käy vuosittain yli 45 000 kävijää, ja se on siten itäisen Suomen merkittävimpiä yksittäisiä kulttuuri- ja matkailukohteita. Patsaspuiston omistavat Reino ja Päivi Uusitalo, ja heidän omistuksensa aikana kävijämäärää on määrätietoisen markkinoinnin sekä patsaiden ja puutarhan hoitotoimenpiteiden ansiosta pystytty kasvattamaan yli kymmenellä tuhannella.

Patsaspuisto ja sen toiminnasta vastaava osuuskunta sekä kannatusyhdistys ilmentävät sekä Suomi 100 -juhlavuoden teemaa ”Yhdessä” että maakunnan Suomi 100 -teemaa ”Karjalaisuus”.

Kaksi päivää valintamme jälkeen Osuuskunta Lilith valitsi Atte Pajun ja Kimmo Heikkilän ”Tammikuun 2016 tähdeksi” omassa haastattelusarjassaan.