Logo 2 Junalla Kouvolaan – SaiPan fanimatka tammikuussa 2016

Kuva: Kimmo Metsälä

SaiPan kannattajayhdistys Saimaan Keltamustat ry järjesti ikimuistoisen vierasmatkan jääkiekko-otteluun KooKoo–SaiPa, joka pelattiin Kouvolassa lauantaina 9.1.2016.

Yhdistys vuokrasi kokonaisen junan keltamustien kannattajien kuljettamiseksi paikalle. Hyvissä ajoin täyteen myydyn junan 750 matkustajaa ja muualta paikalle saapuneet SaiPan kannattajat marssivat halki keskustan asemalta jäähallille pitkänä ja iloisena laulavana kulkueena.

Jäähallissa keltamustat kannattajat täyttivät kokonaisen päädyn ja SaiPan kannattajia oli levittäytynyt myös muihin katsomoihin, joten arviolta ainakin tuhat tukijaa oli paikalla kannustamassa SaiPaa. Itse ottelu päättyikin SaiPan komeaan 8–1 voittoon. Omistaan ylpeä keltamusta kannattajajoukko loi Kouvolaan lähes hurmoksellisen kotihallin tunnelman.

SaiPa kannattajineen on luonut seurasta hienon ”Meidän Pojat” -brändin, joka positiivisella tavalla on vienyt eteläkarjalaisen kannattajakulttuurin valtakunnan huipputasolle. Tammikuisessa tapahtumassa toteutui näyttävästi sekä iloinen karjalaisuus että yhdessä tekeminen. Karjalaisten laulu kajahti Kouvolan hallissa kahteenkin kertaan!