Logo 5 Järven tarinalla huimat katsojaluvut

Kuva: Pasi Lensu

Järven tarina -elokuva vie katsojan Suomen luonnon ainutlaatuisimman aarteen, järviemme, saloihin ja myytteihin. Etelä-Karjalan vesistöt ovat hyvin edustettuna elokuvassa, sillä muun muassa kaikki elokuvan ilmakuvat on kuvattu Saimaalta. Saukkojen elämää on kuvattu Simpeleellä, kuikkia Parikkalassa ja rapuja Vuoksen rapuhotellissa, jossa riittää vedenalaista vipinää. Etelä-Karjalan kohtauksia ovat kuvanneet elokuvan pääkuvaajan Teemu Liakan lisäksi eteläkarjalaiset Hannu Siitonen ja Mikko Pöllänen, jotka olivat mukana jo Metsän tarinassa.

Elokuva on saanut suomalaisilta erittäin hyvän vastaanoton, ja katsojaluvut ovat dokumenttielokuvalle huimat. Helmikuun alussa elokuvan oli nähnyt yli 75 000 katsojaa, ja Etelä-Karjalassa katsojia on ollut noin 10 000. Molemmat ovat huimia lukuja ottaen huomioon, että elokuvan ensi-ilta oli tammikuussa. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Järven tarina ohittaa Metsän tarinan katsojaluvuissa. Metsän tarinan kävi elokuvateattereissa katsomassa reilut 86 000 ihmistä.

Järven Tarina videotervehdys, ohjaaja ja tuottaja Marko Röhr

Järven Tarina -klippi

Kuva ylhäällä: Juha ”Norppa” Taskinen

Viikolla 6 Järven tarinalla oli ollut jo yli 90 000 katsojaa.

Järven tarinasta järjestetään yleisöluento kansalaisopistossa 29.2. http://www.ekko.fi/ajankohtaista