Logo 6 Taiteen ilotulitusta – 111 taiteilijaa ja 5 000 m² tilaa

Taide on saanut väliaikaisen linnan Lappeenrannan keskustasta Valtakadun varrelta entisestä kaupunginteatterista. 13.2. avautunut 5000m2-näyttelytapahtuma on ainutkertainen kokonsa ja toteutuksensa puolesta. Ainutlaatuista purkukohteeseen sijoittuvassa tapahtumassa on myös poikkeuksellinen vapaus: Taiteilijat ovat saaneet tehdä tilassa 99-prosenttisesti mitä vain – ainoastaan kantavat rakenteet on jätetty rauhaan.

Näyttelyssä on esillä hengästyttävä kattaus teoksia, jotka käyttävät tilaa taiteen rakennusaineena tai keskustelevat tilan kanssa tavalla tai toisella. 5000m2-tapahtuma tarjoilee vierailleen valtavan valikoiman eri taiteen lajeja niin kokeneilta tekijöiltä kuin uransa alussa olevilta tulevaisuuden tähdiltä. Mukana on muun muassa maalaustaidetta, veistoksia, videotaidetta, koruinstallaatioita, perinteisiä maalauksia sekä graffiteja ja muraaleja.

Idea kotimaisen nykytaiteen pop up -tapahtumasta syntyi, kun lappeenrantalainen kuvataiteilija Jouko Lempinen luki lehdestä, että keskustan teatteritalo aiotaan purkaa. Tapahtuman taiteilijat etsittiin suurelta osin avoimen haun kautta. Heitä on näyttelyssä aina Taivalkoskelta Kökariin asti.

5000m2-tapahtuma on avoinna 27.3. asti to-su klo 11–16.

 

Kuvat: Anna Vilkuna