Logo 8 Metkuillaan-konsertit ponnistavat yhdessä laulamisen riemusta Karjalan laulumailta

Metkuillaan-konsertit järjestettiin tänä vuonna seitsemännen kerran, ja samalla rikottiin ennätyksiä – suurkuorokonserteissa esiintyvien määrä rikkoi tuhannen laulajan rajan! Konsertit kuuli yli 3 500 henkilöä. Metkuillaan-lastenkonsertit pidettiin perinteiseen jokavuotiseen tapaan Lappeenrannan urheilutalolla tiistaina 23.2. kello 11 ja 18. Konsertteja johti musiikin tohtori Sari Kaasinen, ja niitä säestivät kansanmusiikkiyhtyeet Otawa ja Roihu.

Konserteissa esiintyvät laulajat tulivat eri puolilta Etelä-Karjalaa – 40 eri koulusta ja seitsemästä eri kunnasta: Ruokolahdelta, Imatralta, Taipalsaarelta, Savitaipaleelta, Luumäeltä, Lemiltä ja Lappeenrannasta.

Metkuillaan-suurkuoro kunnioitti tänä vuonna myös 150 vuotta täyttävää Lappeenrannan koululaitosta laulamalla Mikko Perkoilan kappaleen Käytiin koulua ennenkin. Muu konsertin ohjelmisto rakentui perinteisten lastenlaulujen ja ajankohtaisten hittien ympärille. Konsertti alkoi perinteisesti Sari Kaasisen Metkulle säveltämällä ja sanoittamalla kappaleella Metkuillaan ja päättyi lauluun Tämä Kylä. Lisäksi laulu Kis, kis kippurahäntä on sanoitettu Metku-kuorotoiminnassa mukana olevien kuntien mukaan. Tämän vuoden hitti oli Antti Tuiskun versio kappaleesta Sata salamaa. Kaikkiaan konsertissa kuultiin kymmenen laulua.

Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku haluaa edistää maakunnan lasten ja nuorten kuorotoimintaa. Metkun kuorotoiminnan ja suurkuorokonserttien ensisijainen tarkoitus on rohkaista lapsia laulamaan yhdessä ja saada heidät musiikin pariin. Suurkuoro muodostuu koulujen musiikkikerhoryhmistä eli pienistä kuoroista, jotka ovat harjoitelleet konsertin ohjelmiston omissa kouluissaan. Näitä ryhmiä vetävät kunkin koulun omat opettajat. Ennen varsinaista konserttipäivää ryhmät kokoontuvat yhteisiin harjoituksiin urheilutalolle. Kuorotoiminnan taiteellinen johtaja on kansanmusiikin parissa työtään tekevä Sari Kaasinen.

Ainaskii sata uutta ja vanhaa laulua on laulettu isoissa ja pienissä Metkuillaan-konserteissa ympäri maakuntaa. Ainaskii sata uutta kuoroa ja ryhmää on syntynyt viimeisen kahdeksan vuoden aikana eri puolille maakuntaa. Ainaskii sata x 10 lasta laulaa yhdessä ja löytää vuosittain uuden mukavan harrastuksen – yhdessä laulamisen!

Konsertin videotallenne Etelä-Saimaan sivuilla