Logo 11 Juosten vaikka Aku Ankkaan ‒ Alisa Vainiolla on kantava askel

Moni Aku Ankan lukija hieraisi viime marraskuussa silmiään, kun juoksumatolla ahkeroiva Iines Ankka totesi olevansa pian paremmassa kunnossa kuin Eliisa Niitty. Eteläkarjalainen juoksijalupaus Alisa Vaino oli ylittänyt merkittävän uutiskynnyksen, sillä Aku Ankka on Suomen suurin viikkojulkaisu. Sitä lukee viikoittain yli miljoona ihmistä, eikä väkilukuun suhteutettuna missään päin maailmaa lueta Disney-sarjakuvia yhtä paljon kuin Suomessa. Tarinoissa on tapana käyttää tunnettujen henkilöiden ja paikkojen nimistä tehtyjä humoristisia väännöksiä ja sananmuunnoksia. Etelä-Karjalasta lehteen on aiemmin päässyt ainakin Jouni Hynynen.

Alisa Vainio on juossut itsensä myös moneen muuhun paikkaan. Loppukesän 2015 maratonin superaika nosti hänet suomalaisten tietoisuuteen, mutta juokseminen on ollut osa hänen elämäänsä jo vuosien ajan. Juokseminen on Vainiolle tärkeä asia. Vuoden lappeenrantalaiseksi äänestetty Vaino totesi helmikuussa Vartti Etelä-Karjalan haastattelussa: ”Jos yksi treeni jää väliin, koko päivä on pilalla. Jos yksi koulupäivä jää väliin, se ei minua hätkähdytä.” Vainio on juossut itsensä myös Suomen Vuoden nuoreksi urheilijaksi ja Etelä-Karjalan Vuoden urheilijaksi.

Kuvat: Aku Ankka 47/2015