Logo 14 Etelä-Karjalan pohjoispää kuntoilubuumin vallassa

Katri Levänen kuntosalilla. Kuva: Auli Terävä

Uukuniemen Urheilijat ry rakensi Uukuniemen maamiesseuran taloon pari vuotta sitten liikunta- ja kuntosalin. Siitä alkoi kuntoilubuumi Parikkalan ja Etelä-Karjalan pohjoispäässä. Kirjattuja kävijöitä viime vuonna salilla oli yli 3 000.

Kuntoiluinnostus on pitkälti seuran puheenjohtajan Katri Leväsen ansioita. Hän vetää salilla kolmena päivänä viikossa treenejä: maanantaisin naisten jumppaa ja keskiviikkoisin sekä lauantaisin crosstraining-treenejä.

Treeneissä käy väkeä kolmen maakunnan alueelta eli Parikkalasta, Savonlinnasta (Punhakarju) ja Kiteeltä (Kesälahti). Kuntosalia käyttävät myös vapaa-ajanasukkaat, lapsiperheet, nuoret ja ikäihmiset. Uukuniemellä ja lähitienoolla on tätä nykyä varsin liikunnallisia ja lihaksikkaita ihmisiä. Levänen on paluumuuttaja, hänellä on toiminimi nimeltä Ripsakka ja hän toimii myös personal trainerina.

Kuva ylhäällä: Katri Levänen