Logo 15 Talkootyö toi jalkapalloilijoille olosuhteet ja alueelle matkailutuloja

Hyundai Cup Visma-areenalla 16.4.2016

Hyundai Cup 16.-17.4.2016 päätti talvikauden turnaukset Visma Areenalla.

Jos olosuhteita ei ole, ne tehdään. Näin päätti jalkapalloseura PEPO Lappeenranta ry kesällä 2014. Puoli vuotta myöhemmin Lappeenrannan jalkapalloilijat saivat parhaan mahdollisen joululahjan: harjoitushallin. Visma Areena -nimeä käyttävä halli nousi Lappeenrannan Skinnarilaan talkootyönä yritysten, yksityishenkilöiden ja julkisen sektorin tuella. Hallin omistajaa PEPO Areena Oy, jonka pääomistajana on PEPO Lappeenranta ry sekä suuri joukko pelaajien vanhempia ja muita yksityishenkilöitä.

Hallissa harjoittelee jokaisena arki-iltana toista sataa jalkapalloilijaa. Päivisin hallia hyödyntävät koulut ja päiväkodit. Ensimmäisen vuoden aikana noin 1700 eri henkilöä käytti hallia liikuntaan.

Talvikaudella 2015-16 PEPO on järjestänyt hallissa 7-13 -ikäisille tytöille ja pojille 18 junioriturnausta, joihin on osallistunut noin 300 eri joukkuetta eri puolilta Suomea Oulua myöten. Turnausten ruokailu on järjestetty yliopistolla ja joukkueiden majoituksessa yhteistyötä on tehty paikallisten hotellien kanssa. Urheilujoukkueet tuovat taantuma-aikana tarpeellisen lisän paikallisten hotellien yöpymisvuorokausiin ja ravintoloiden asiakaskuntiin. Hyvin järjestetyt turnaukset ja mainiot olosuhteet jättävät osallistuville lapsille ja nuorille muistijälkiä, jotka voivat realisoitua myöhemmin myös esimerkiksi nuorten opiskelupaikkojen valinnassa.

Hallihankkeen puuhamiehet, Kari Suninen ja Pekka Valkeapää myhäilivät tyytyväisinä Visma Areenalla Hyundai Cupissa.

PEPOn omassa toiminnassa halli on näkynyt myönteisesti. Junioreiden määrät ovat kasvussa ja seuran edustusjoukkue aloittaa sarjanousijana valtakunnallisen kakkosen pelit toukokuussa. Seuran joukkueet ovat talvisin kaikki samoissa harjoitusolosuhteissa vieden seuran yhteisöllisyyttä voimalla eteenpäin. PEPO:n omien kasvattien, liigakentille ja maajoukkueisiin nousseiden Mikko Kuninkaan ja Eveliina Summasen, menestys kannustaa lapsia jalkapallon pariin ja unelmoimaan paikasta Mestareiden Liigassa.