Logo 20 Pulsa on pelastettu

Pulsan ainutlaatuinen, pääasiassa 1870-luvulla rakennettu asemakylä oli jäänyt tyhjilleen, kun alueella toiminut hoitolaitos joutui lopettamaan toimintansa. Katuvalot oli sammutettu, puisto puskistumassa ja talot rapistumassa. Juuri Pulsaan muuttaneet Petra ja Lasse Karjalainen katsoivat kauhulla tilannetta – ja ryhtyivät toimeen. He ostivat kokonaisuuden ja aloittivat ripeät kunnostustyöt vuoden 2015 alussa.

Alkukesällä 2016 asemarakennus on kunnostettu viehättäväksi kahvilaksi ja sisustusmyymäläksi.  Kaksi entistä rautatieläisten asuintaloa toimii täysin kunnostettuina ja tyylikkäästi kalustettuina majoitustiloina. Kolmas ja suurin taloista on kokous-, juhla- ja koulutuskäytössä, mutta myös siellä on yksi entisistä rautatieläisten asunnoista aamiaismajoituskäytössä. Kaikkialla näkyy Petran sisustussuunnittelijan kädenjälki.

Korjaustyö jatkuu. Yksi asuintaloista odottaa korjausvuoroaan. Monta kellaria, huussia, varastoa ja saunaa on vielä korjaamatta, maalaustyöt jatkuvat ja puistossakin on paljon tekemistä. Mutta jo nyt voidaan sanoa, että Pulsa on pelastettu. Ihmiset ovat löytäneet sen ja viihtyvät Pulsassa. ”He tulevat tänne asiakkaina ja lähtevät ystävinä”, kertoo Petra.