Logo 21 Lappeenrannassa ilmastotyötä tehdään yhdessä

Lappeenranta kilpailee 44 muun finalistikaupungin rinnalla yleisön suosiosta WWF:n Earth Hour City Challenge -kilpailussa, jossa kannustetaan kaupunkeja ilmastonmuutosta ehkäisevään työhön. Lappeenranta on ainoana suomalaiskaupunkina mukana tämänvuotisessa kilpailussa.

Myös Kuntaliitto palkitsi Lappeenrannan ansiokkaasta ilmastotyöstä. Lappeenranta on ollut mukana Kuntien ilmastokampanjassa vuodesta 2000 ja liittyi Hinku-kuntien joukkoon 2014. Lisäksi kaupunki on liittynyt työ- ja elinkeinoministeriön energiatehokkuussopimukseen. Sopimuksen toteuttaminen on edellä tavoitteistaan. Lappeenrannassa on saatu tuloksia aikaan yhteistyöllä. Kaupungin ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston yhteistyöllä on kehitetty tapoja, joilla asukkaat ja alueen yritykset hyötyvät uusiutuvasta energiasta. Kampusalueelle rakennetaan Suomen suurin aurinkovoimala.

Lappeenrannan Energia Oy puolestaan kannustaa yksityisiä kuluttajia mikroluokan energiantuotantoon. Vaikuttavin ja näkyvin tulos on saatu metsäteollisuuden ja kaupungin energiantuotantoyhteistyöllä, jossa kaupungin kaukolämmön tuotanto muuttui biopolttoainepohjaiseksi.

Earth Hour City Challenge -yleisöäänestys jatkuu 19.6. asti. Varsinaisen kilpailuvoittajan valitsee tuomaristo, mutta virallisen kilpailun rinnalla yleisö valitsee oman suosikkinsa äänestämällä sekä jakamalla hyviä käytäntöjään sosiaalisessa mediassa. Lappeenrantaa voi äänestää ja antaa myös kehitysehdotuksiaan osoitteessa welovecities.org/lappeenranta. Lappeenranta-kokemuksiaan voi jakaa sosiaalisessa mediassa tunnisteella #welovelappeenranta. Meidän kaikkien rakkaus ratkaisee.

#welovelappeenranta ja #welovecities