Logo 26 Kesäteatteri valtaa niemen notkot ja saarelmat

Kesäteatteri kuuluu Suomen kesään. Suomen mittakaavassa Kaakkois-Suomessa on paljon kesäteatteritoimintaa ja sitä tehdään hyvin monipuolisella otteella. Kesäteatterit ovat saavuttaneet valtaisan suosion, mistä kertoo Saimaan Nuorisoseurat ry:n toteuttama Teatteria, teatteria -esite. Kesäteatteria on Etelä-Karjalassa tarjolla kesällä 2016 lähes joka kunnassa, parhaassa useita. Sitä esittävät, ohjaavat ja lavastavat sekä ammattilaiset että harrastajat. Estradeille astuvat niin Pekka Puupää, muskettisoturit ja iloiset rosvot kuin Kekkonen, meidän äiti ja käki sekä monet muut.

Kesäteatterinäytelmät ovat usein kepeitä ja komediallisia. Kesäteatteri on koko kansan viihdettä, jonka kevyet ja helposti sulavat ohjelmistovalinnat, leppoisa tunnelma ja ulkoiset puitteet tekevät siitä matalan kynnyksen teatteria, jonne on helppo vuosi toisensa jälkeen tulla. Kesäteatterissa saa nauraa ja kokea suuria tunteita – yhdessä.