Logo 27 Uimin Wanhan Hywän Ajan Kesäkisat ‒ Ei nyti, eikä nyti vaan nyti!

Kuka on taitavin säkkitappelussa, ovatko miehet vai naiset sujuvampia juoksemaan jalat pussissa ja löytyykö vahvimmin köyttä vetävä porukka kantalemiläisistä vai kesäasukkaista? Miten käy lentopallo-ottelussa, entä perheviestissä? Toteutuuko säkkitappelu tänä vuonna? Kuka voittaa pussijuoksun?

Perinteiset lajit ja Uimin Wanhan Hywän Ajan Kesäkisat kokoavat ihmisiä vuosi toisensa jälkeen. Kisojen kantavan voiman Pentti Pekkasen innostamana kisattiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1971. Sen jälkeen vuosikymmeniä sitten lakkautetun Uimin koulun kentällä on ollut suuren urheilujuhlan tunnelmaa vuosittain jonakin heinäkuisena sunnuntaina. Lajit ovat hieman vaihdelleet, mutta olennaista on ollut se, että tarjontaa on lapsille ja aikuisille, uimilaisille sekä uusille ja vanhoille kesäasukkaille. Järjestelyistä vastaa nykyisin Uimin seudun kyläyhdistys.

 

Kuvat Mari Haiko