Logo 30 Simpeleen tori on kylän sydän

Kesätorilla tavataan tuttuja, jutellaan, nauretaan ja nautitaan tunnelmasta. Mitä olisi kesäloma ilman aamukahveja leppeässä tuulessa läheisellä torilla? Iloinen karjalainen puheensorina kuuluu, kun tutut kohtaavat perunoita ja tomaatteja ostaessaan. ”Otat sie porkkanoitkii?” Torilta löydät mukavan tunnelman lisäksi usein myös kahvion, jota Simpeleen torilla kylän monet yhdistykset pitävät vuorollaan. Torit ovat kesäisin luonnollisesti pullollaan paikallisia tuotteita. Vihannekset ja perunat tulevat lähiseudun tuottajilta ja samalla voit kysäistä vaikka viljelijänkin kuulumiset. Paikalliset leipomot tekevät leivonnaisia, on ruisleipää ja pullapitkoa, tietysti karjalanpiirakoita unohtamatta. Lähiruokaa parhaimmillaan!

Simpeleellä on toriaamu aina torstaisin. Tori on vilkas ympäri vuoden, mutta etenkin kesällä torielämä kukoistaa ja on mukava kohtauspaikka kyläläisille, mökkiläisille, lomalaisille ja satunnaisille ohikulkijoille. Siksipä Simpeleen tori samalla kuin kaikki muutkin eteläkarjalaiset torit ansaitsevat ison kiitoksen. Kiitos teille ahkerat torimyyjät jotka jo varhain aamulla heräätte paistamaan leivonnaisia tai keräämään satoa, jotta torikävijöillä olisi ostettavaa! Kiitos teille yhdistysväki joka jaksatte viikosta toiseen pitää kahviota! Kiitos teille esiintyjille jotka musiikilla ilahdutatte toriväkeä! Kiitos teille ihanat karjalaiset ihmiset, jotka tulette toreille ja luotte aidon kesätoritunnelman!

Löydä lähitorisi ja anna toritunnelman viedä!