Logo 31 Eetterissä Lemin Kotiseuturatio: Konavoa ratiokesää!

Kotiseuturation toimittaja- ja teknikkotiimi valmiina lähetyksiin. Edessä Laura Sirkka, miehet takana vasemmalta Juha Junnonen, Janne Taipale, Heikki Haiko, Lauri Kontunen ja Timo Vaske. Kuvasta puuttuu Kari Kosonen. Kuva: Kaija Lankia.

Kotiseuturation toimittaja- ja teknikkotiimi valmiina lähetyksiin. Edessä Laura Sirkka, miehet takana vasemmalta Juha Junnonen, Janne Taipale, Heikki Haiko, Lauri Kontunen ja Timo Vaske. Kuvasta puuttuu Kari Kosonen. Kuva: Kaija Lankia.

Lemin Kotiseuturatio on saanut viitenä toimintakesänään ”kuulijakuntansa jakamattoman suosion”. Kotiseuturation ohjelma on valtaosaltaan paikallista ja kotiseutuhenkistä, leppoisasti kotiseutuhenkeä nostavaa. Sopivissa asiayhteyksissä puhutaan Lemin murretta. Kuntalaiset pääsevät ääneen ja voivat kertoa omia mielipiteitään. Kotiseuturation isän Juha Junnosen mukaan ratiosta saadaan joukkovoimaa Lemillä elämiseen.

Lemin Kotiseuturatio on lajissaan Suomen ensimmäinen ja Suomen Kotiseutuliitto on palkinnut sen vuonna 2013 kunniamaininnalla Vuoden kotiseutuyhdistys -kilpailun yhteydessä. Kotiseuturation lähetys toteutetaan suorana kesälauantaisin Lemin kesätorilta kello kymmenen ja se kuuluu noin 20 kilometrin säteellä kirkonkylältä. Lähetys uusitaan iltapäivällä. Lemin Kotiseuturatiota voi kuunnella taajuudelta 95,2 MHz sekä Lemin Kotiseutuyhdistyksen nettisivuilta löytyvästä linkistä. Suomen Kotiseutuliitto palkitsi kotiseuturadion kunniamaininnalla vuonna 2013.

 

Sivun ylälaidan kuvassa Lemin kotiseuturadion toimittajat Juha Junnonen (vasemmalla) ja Seppo Pyysalo (oikealla) jututtavat Lemin vapaa-aikasihteeri Sirkka Liljanderia kunnan tapahtumista seuraavalle viikolle. Kuva: Kari Kosonen