Logo 32 Vuosikymmenten odotus on päättynyt – Imatralla ajetaan jälleen!

Imatralla ajettiin moottoripyörillä kilpaa vuosien 1962–1986 välillä yhteensä 25 kertaa, kilpailun nauttiessa parhaimmillaan jopa MM-statusta. Vuoden -86 jälkeen kilpailut siirtyivät Imatran kaduilta tarkoitukseen suunnitelluille moottoriradoille. Vaikka katukilpailut Imatralla lopetettiinkin, ne ovat jatkaneet elämäänsä muualla Euroopassa. Kotimaassa katukilpailuille saatiin nostetta, kun Imatran moottorikerhon Juha Kallio osallistui vuonna 2013 kuuluisaan Mansaaren TT:hen ensimmäisenä suomalaiskuljettajana liki kahteen vuosikymmeneen. Kalliolla heräsi kipinä saada Imatranajo tuotua takaisin kotikaupunkiinsa, ja hän ryhtyikin hankkeen puuhamieheksi.

19.–21. elokuuta 2016 Imatran kaduilla ajetaan 30 vuoden tauon jälkeen kilpaa moottoripyörillä IRRC-sarjan Suomen osakilpailun merkeissä. Imatran kaupungin panos kilpailun järjestämisen onnistumisessa on merkittävä, ja Imatran Moottorikerhon edustajat kiittävät kaupunkia ratkaisulähtöisestä ja joustavasta lähestymistavasta. Kesän 2016 rata on käytännössä sama, joka oli käytössä vuodesta 1979 alkaen.

Imatranajon paluu on ollut kaupunkilaisten yhteisenä unelmana jo pitkään, siitä on puhuttu ja sitä on kaivattu. Nyt se on totta.