Logo 33 Taidekeskus Krimin ovet ovat avoinna kaikille

Taidekeskus Krimi on Imatran Mansikkalassa sijaitseva kohtaamispaikka taiteilijoille, taiteelle ja siitä kiinnostuneille. Taidekeskuksella toimii galleria kuukausittain vaihtuvine näyttelyineen. Lisäksi tilassa on taiteilijoiden työhuoneita sekä taiteen myyntipiste. Näyttelyiden ohella taidekeskus toimii laajalti kaikenlaisen luovan toiminnan tilana. Ravintolapäiväksi on taidekeskus muuntautunut pop-up kahvilaksi ja galleriatilat ovat toimineet luentojen, keikkojen, piirrustus-iltojen ja runonlausunnankin lavana.

Taidekeskus Krimin perustajana ja ylläpitäjänä toimii nuorten ammattitaiteilijoiden perustama Kulttuuriyhdistys Krimi ry. Kulttuuriyhdistyksen juuret kytkeytyvät vahvasti Koulukadun 1 a ja 1 b taloihin, tuttavallisemmin Krimin taiteilijataloihin. Vuosien saatossa taloja asuttaneet taideopiskelijat ja ammattitaitelijat ovat tehneet yhdessä erilaisia projekteja, kuten järjestäneet avoimien ovien päiviä taiteilijoiden työhuoneisiin. Yhdistyksen ja taidekeskuksen perustaminen ovat luontevaa jatkoa tälle naapurusten aiemmalle yhteistyölle. Kulttuuriyhdistys Krimi ry:n tavoitteena on edistää Etelä-Karjalan taide- ja kulttuurielämää sekä luoda ja kehittää yhteistyötä muiden kulttuuritoimijoiden kanssa. Taidekeskuksen ovet ovat avoinna kaikille ja tapahtumat ovat ilmaisia.

taidekeskuskrimi.com/

www.facebook.com/taidekeskuskrimi/

 

Kuvat: Janette Holmström