Logo 34 Jet Lag – lentävä lähtö eteläkarjalaisuuteen

Elokuun viimeisenä päivänä järjestetään toistamiseen Jet Lag Off ‒ Lappeenranta On -tapahtuma Kehruuhuoneella. Se järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna ja sai erittäin hyvän vastaanoton. Kehruuhuoneelle saapui lähes 500 opiskelijaa. Nyt toista kertaa järjestettävä tapahtuma kokoaa yhteen alueen eri toimijoita kertomaan palveluistaan ja antamaan vinkkejä opiskelijoita kiinnostavista asioista. Innostuneiden eteläkarjalaisten ideasta kesällä 2015 nopeassa tempossa kasaan juostun tapahtuman taustalla löytyy joukko julkisia organisaatioita, yrityksiä ja yhdistyksiä. Kumppanina on muun muassa SaiPa.

Jet Lag -tapahtumalla halutaan toivottaa uudet opiskelijat – sekä suomalaiset että ulkomaalaiset ‒ tervetulleeksi Lappeenrantaan ja Etelä-Karjalaan. Heidät halutaan kiinteäksi osaksi yhteisöämme, ja toivottavasti entistä useampi opiskelija löytäisi Etelä-Karjalasta opiskelujen jälkeen kodin sekä toimeentulon ja jäisi vahvistamaan eteläkarjalaista osaamista ja yhteisöä. Ensisijaisesti he tarvitsevat työtä, mutta sillä, miten he ovat kotiutuneet maakuntaan, on iso merkitys.  Jet Lag -tapahtuma on karjalaista vieraanvaraisuutta. Toivottavasti sama sydämellinen meininki jatkuu opiskelijoiden ja eteläkarjalaisten kohtaamisissa kautta linjan.

Video viime vuoden Jet Lag -tapahtumasta