Logo 35 Oman kotiseudun historiaa Willimiehen jäljillä

Jukka Siiskonen avustajineen on tehnyt vuodesta 2012 alkaen omaperäisiä blogikirjoituksia Etelä-Karjalan maakunnan kulttuuriympäristöistä ja historiallisista paikoista. Blogi tuo mielenkiintoisella tavalla esiin eteläkarjalaisen historian ja ympäristön moninaisuutta: arkeologiaa, luontokohteita, historiallisia rajamerkkejä, kulttuurihistoriallisesti merkittäviä rakennuksia, museoita, sotahistoriallisia kohteita, julkisia veistoksia ja muistomerkkejä, maaseudun kulttuuriperintöä nykyhetkeä (mm. Lemin ensimmäinen kerrostalo) unohtamatta. Tästä listasta jokainen löytää taatusti itseään kiinnostavia kohteita.

Blogin aihepiiri on laajentunut viime vuosina koko Kaakkois-Suomeen ja myös luovutetuille alueille entiseen Viipurin lääniin ja Venäjän Karjalaan. Vuosien varrella kertynyt blogiarkisto muodostaa nykyisellään hienon tietopankin maakunnan mielenkiintoisista retkikohteista. Karttasovellus paikkatietoineen helpottaa kohteiden löytämistä. Blogi on tavoittanut laajan lukijakunnan ja madaltanut kynnystä tutustua omaan ympäristöön ja alueen historiaan.

Willimiehen jäljillä -blogi: http://willimiehenjaljilla.blogspot.fi/

Kuvat: Willimiehen jäljillä -blogi