Logo 36 Entinen koulu muuntuu monipuoliseksi toimintakeskukseksi

Emäntä Päivi Sivenius ruokalassa

Emäntä Päivi Sivenius ruokalassa

Simpeleellä aloitti elokuussa toimintansa uusi yhtenäiskoulu – Simpeleen koulu – mutta vanha alakoulu ei suinkaan jäänyt tyhjilleen, vaan sinne on rakentumassa Kivijärven toimintakeskus. Toimintakeskukseen on siirtynyt TyönVuoksi ry:n toiminta, esikoulu sekä kansalaisopiston kursseja. TyönVuoksen ruokala sai uudet tilat koulun ruokalasta, ja työpaja toimii vanhoissa teknisen työn tiloissa. Esikoulun käyttöön tuli entinen opettajainhuone sekä pari luokkaa. Pihalle rakennettiin aidattu leikkialue; keinut ja liukumäki olivatkin jo valmiina koululaisten jäljiltä. Kansalaisopiston käytössä on neljä luokkahuonetta ja liikuntasali, jossa entiseen tapaan kokoontuu myös muita ryhmiä. TyönVuoksen työpaja huolehtii toimintakeskuksen piha-alueiden hoitamisesta ja porraskäytävien siivouksesta.

TyönVuoksi ry:n työvalmentajat Antti Kärkinen ja Sirkka-Liisa Leskinen

TyönVuoksen työvalmentaja Sirkka-Liisa Leskinen kertoi, että he ovat oikein tyytyväisiä uusiin tiloihin ja ovat iloisia, että ihmiset on löytäneet lounasruokalan paremmin uusiin tiloihin siirtymisen jälkeen.

Yhteen vapaana olevaan luokkaan on tulossa tila, jota vuokrataan yrityksille ja yhdistyksille kokouskäyttöön.  Näin tilat pikkuhiljaa täyttyvät uudenlaisesta toiminnasta. Entisestä koulusta tulee monipuolinen aktiivisen toiminnan keskus.