Logo 42 Galleria Honkaharju tuottaa väriä potilaiden arkeen

Hannu Leskinen-Estolan töitä

Hannu Leskinen-Estolan töitä

Hannu Leskinen-Estola apunaan vaimonsa Marja Estola on toiminut ”galleristina” Imatralla Galleria Honkaharjussa kesästä 2012 asti. Galleria sijaitsee Vuoksenniskalla Honkaharjun sairaalan päivystyspoliklinikan tiloissa. Näyttelyt vaihtuvat pääsääntöisesti kuukausittain.

Galleriatoiminta tapahtuu vapaaehtoistyönä, ja sen päämääränä on tuottaa hiukan väriä potilaiden harmaaseen arkeen. Erityisesti sairaalan henkilökunnalta on tullut positiivista palautetta. Galleria toimii luonnollisesti myös paikallisten taiteilijoiden väylänä saada teoksiaan esille. Vuosien mittaan näytteilleasettajina on ollut paikallisia taiteen harrastajia, taideopiskelijoita sekä ammattitaiteilijoita.

Kopio Uutisvuoksen lehtiartikkelista kesäkuussa 2016

Nyt lokakuussa esillä on taideopiskelija Salla Vuontisjärven maalauksia, ensi kuussa Hannu Leskinen-Estolan omia taidehuovutuksia ja joulukuussa on taideopiskelija Katri Verrosen vuoro. Kevätkaudella on luvassa mm. kuvataiteilija Irina Kurkisen, lääkäri/taiteilija Ulla-Kaija Lammin, taideopiskelija Dilsher Mahmoudin ja valokuvaaja Pekka Kauppisen näyttelyt.

Hannu Leskinen-Estola on valokuvaamalla dokumentoinut galleriassa pidetyt näyttelyt ja on niistä koonnut kuvakirjan, johon voi tutustua pyytämällä sen nähtäväksi päivystyksen henkilökunnalta.

Paikallinen sanomalehti Uutisvuoksi julkaisi 4.4.2016 katsauksen paikallisista näyttelytiloista otsikolla Taidetta kaupungin täydeltä. Galleria Honkaharjusta todettiin: ”Galleria Honkaharju aloitti toimintansa Vuoksenniskalla lähes kymmenen vuotta sitten terveysaseman laajennusosan valmistuttua. Aluksi galleristina toimi yksi aseman työntekijöistä, ja hänen siirryttyä muualle töihin galleriatoiminta lakkautui pariksi vuodeksi. Toiminta käynnistyi uudelleen kesällä 2012, kun Marja Estola ja Hannu Leskinen-Estola laittoivat kesäksi esille omia huovutustöitään. – Sen jälkeen kysyin luvan, voiko tilaan laittaa koko ajan esille vaihtuvia näyttelyitä, pian neljän vuoden ajan Honkaharjun galleristina toiminut Hannu Leskinen-Estola toteaa.”

Kuva ylhäällä: Vanhusprojekti Paletti2:n avajaiset toukokuussa 2016