Logo 44 Talvivalot tuovat valoa pimeyteen

Syksyn ja alkutalven pimeys Suomessa rassaa tutkitusti meitä suomalaisia. Viimeisen vuosikymmenen aikana sitä ovat alkaneet virkistää talvivalot, joita puihin ja muuallekin virittelevät sekä kaupungit ja kunnat että me tavalliset eteläkarjalaiset. Ainaskii 100 -teon 44 toteuttamiseen osallistuvat siten lukemattomat eteläkarjalaiset. Kiitokset siitä heille kaikille.

Valkoisilla talvivalosarjoilla koristetaan hienosti puita ja rakenteita. Varsinkin niinä vuosina, kun lumipeitettä saadaan odottaa pitkälle, talvivalot tuovat iloa ja kauneutta arkiseen elämäämme. Välillä keskustelu käy todellisilla ja sähköisillä turuilla ja toreilla kuumana, kun pimeyttämme marraskuulta helmikuulle katkovat talvivalot sotketaan jouluisiin valoihin, jotka syttyvät monenvärisinä ja monesti myös jouluisen teemaisena ensimmäisen adventin aikoihin. Molemmille valoille on eteläkarjalaisessa pimeydessä kuitenkin tarvetta. Ilman niitä vaeltaisimme melkoisessa pimeydessä.