Logo 48 Itsenäisyyden ketju ei katkea

Imatralainen olympiamitalisti Minna Nieminen yhtenä takojista vuonna 2008

Imatralainen olympiamitalisti Minna Nieminen yhtenä takojista vuonna 2008

Imatralainen ”itsenäisyyden ketju” on Suomessa ainutlaatuinen, Imatran reserviupseerikerhon aloittama perinne, joka on jatkunut katkeamatta jo yli 50 vuoden ajan. Itsenäisyyden ketjulla juhlistetaan itsenäisyyttä ja osoitetaan kunnioitusta vapaalle Suomelle.

Imatran Valtionhotellissa aina itsenäisyyspäivän aattona järjestettävässä arvokkaassa iltajuhlassa taotaan joka vuosi uusi lenkki itsenäisyyden ketjuun. Ketjun takojiksi valikoituu joko henkilökohtaisesti tai edustamansa yhteisön kautta ansioituneita henkilöitä, yleensä kolme kappaletta. Kunniatehtävään valitut takojat julkistetaan vasta itse juhlassa. Takojiksi on kutsuttu sotaveteraaneja, pyöreitä vuosia täyttäneiden merkittävien yhdistysten ja yritysten johtohenkilöitä sekä esimerkiksi urheilun ja kulttuurin saralla ansioituneita. 5.12.2016 taotaan ketjuun jo 99. vuosirengas.

Noin 200 kg painavaa ja toistakymmentä metriä pitkää ketjua säilytetään kunniapaikalla Imatran Valtionhotellin aulassa. Takomistilaisuuteen ketju kannetaan juhlallisesti Finlandia-hymnin säestyksellä noin kahdenkymmenen reserviläisen ja sotilashenkilön voimin. Itsenäisyyspäivän aaton iltajuhla on kaikille avoin, arvokas tilaisuus.

 

Kuvat: Karin Ignatius
Kuva ylhäällä: Ketju kannetaan Finlandia-hymnin säestyksellä