Logo 51 Yhdessä tekeminen on palkitsevaa lanien järjestäjille

Skynett ry on perustettu vuonna 2004 kolmen aktiivisen nuoren, Vesa Naukkarisen, Jari Laarin ja Esko Tynkkysen toimesta. Yhdistyksen perustajajäsenistä on aktiivisesti mukana enää entinen puheenjohtaja Vesa Naukkarinen. Skynett ry perustettiin, kun poikien lanit eivät enää mahtuneet vanhempien olohuoneeseen ja kiinnostusta sekä kunnianhimoa isompiin tiloihin siirtymiseen löytyi. He tarttuivatkin tilaisuuteen ja ensimmäinen Skynett Langames tapahtuma pidettiin Kirjolan koulun salissa noin 60 konepaikan suuruisena, samoina päivämäärinä kuin nyt 21 tapahtumaa myöhemmin. Suosio jatkui ja yhdistys järjesti ensin laneja kaksi kertaa vuodessa ja sen lisäksi airsoft pelejä. Talvella pidettiin päätapahtuma ja kesällä hieman pienemmät lanit. Nykyään Skynett järjestää enää yhden suuren tapahtuman talvella, mutta mukaan on tullut tapahtumapalveluja ja kalustolainausta.

Ajan kuluessa lanien koko kasvoi ja uusia innokkaita ihmisiä löytyi mukaan järjestämään laneja. Nykyään yhdistykseen kuuluu lähes 40 aktiivista järjestäjää jotka ovat tapahtumassa paikan päällä. Lanit ovat kasvaneet sekä määrässä että laadussa, joten on tärkeää saada lisää jäseniä rakentamaan tapahtumaa sekä turvaamaan yhdistyksen tulevaisuutta ja laniperinteen jatkuvuutta.

Tämän vuoden lanitapahtuma on mitoitettu 192 konepaikalle ja se pidetään erinomaisesti tarkoitustamme palvelevassa Parikkalahallissa 27.–29.12.2016. Lisäksi käytössämme on Kirjolan koulu, joka toimii rauhallisena nukkumatilana yön yli sekä lanikävijöille että järjestäjille.

On mahtavaa nähdä, että tietokoneista kiinnostuneet nuoret kerääntyvät vuosi toisensa jälkeen saman katon alle pelaamaan ja pitämään hauskaa yhdessä kolmen päivän ajan! Verkkopelitapahtumien kestävä suosio perustuukin niiden sosiaaliseen luonteeseen. Tiukan matsin jälkeen voi tuoreeltaan vaihtaa kuulumiset vastustajan kanssa, ja yhdessä voi pelata ja pitää hauskaa muutenkin kuin kilpaillen. Myös järjestämisen hauskuus perustuu yhteisöllisyyteen ja keskellämme vallitsevaan talkoohenkeen. Yhdessä tekeminen ja kävijöille mahtavan tapahtuman kasaaminen on aina palkinto sinänsä!

Järjestämme tänä vuonna kuusi kilpailua, jotka pitävät sisällään perinteiset Pro Pilkki 2 ja Microsoft Paint, sekä ajan hermolla olevat nuorten suosikit League of Legends, CS:GO, Rocket League ja NHL17. Pro Pilkki 2 on siis pilkkikisa tietokoneella, ja järjestämme sen yöllä. Se on ollut kovassa suosiossa kävijöidemme kesken jo vuosia, ja olemme kuvanneet kilpailun YouTubeen jopa selostusten kera! Microsoft Paint -kilpailua on pidetty ensimmäisestä tapahtumasta asti, ja se päästää kävijöiden taiteelliset sielut vapaaksi. Kilpailun ideana onkin piirtää mahdollisimman hieno ja hauska kuva antamastamme aiheesta. Palkinnoiksi kilpailujen voittajille annetaan kunniakirja ja tietokone / pelituotteita tai kilpailun teemaan liittyvä hauska palkinto. Näihin olemme hankkineet sponsoreita laajasti ympäri Suomea.

Tapahtumaamme tulee pitsat Karpalosta tilattuna suoraan konepaikalle, ja lanittajia palvelee valikoimaltaan laaja kioski, johon saamme eväitä myös läheisestä Harmasen leipomosta. Kioskin, hyvien nukkuma- ja saniteettitilojen ansiosta kävijöiden ei tarvitse poistua tapahtumapaikalta lanien aikana ollenkaan!