Logo 52 Tuen Grilli – Hanna Pakarisen salattu helmi

Kun lappeenrantalaiselta kysytään suosikkigrilliä, todennäköinen vastaus on Tuen Grilli. Näin tapahtui myös Grillit huurussa -televisiosarjassa, jossa koomikko Sami Hedberg kyseli satunnaisilta vastaan tulleilta lappeenrantalaisilta heidän lempigrillikioskiaan. Ohjelman ideana oli, että Hedberg kävi maistelemassa grilliruokia eri kioskeissa ja valitsi ohjelman lopussa niistä parhaan. Lappeenrannan jaksossa Hedbergin oppaana toimi Lappeenrannasta lähtöisin oleva laulaja Hanna Pakarinen.

Tuen Grilli on Standertsjöldinkadulla sijaitseva grillikioski, josta saa herkullisia hampurilaisia, lihapiirakoita ja muita grilliruokia – sekä ystävällistä palvelua. SaiPan Tuki ry alkoi pyörittää grilliä 1950-luvulla, ja nykyisellä paikallaan se on ollut vuodesta 1994 asti. Grillin annokset valmistetaan hyvistä raaka-aineista; niissä käytetään muun muassa kanafileitä, laadukasta naudanlihaa ja sämpylöitä, joita saa vain Tuen Grilliltä. Kioski on saanut erityisen sijan lappeenrantalaisten grilliruokien ystävien keskuudessa.

Näin Hanna Pakarinen itse kertoo Tuen Grillin muistoistaan:

Tuen Grilli. Aina mietittiin, että kuka se Tue on? Tuen Grilli oli sopiva välietappi kun poljettiin 90-luvulla kesäyönä kaupungista Lauritsalaan. Siinä monesti kavereiden kanssa tiet erosi. Osa osti viimeisillä markoilla syötävää. Siskon suosikki oli hampurilainen, missä oli sipsejä sisällä. Oma suosikki on ollut vuosia kanahampurilainen aurajuustolla!

Vaikka itse oon lähtenyt Lappeenrannasta Helsinkiin jo 13 vuotta sitten, en ole Tuen Grilliä unohtanut. Jos mahdollista, pyrin itse mainostamaan tätä ”salattua” helmeä parhaani mukaan. Eihän mistään parempia hamppareita saa!

Sami Hedbergin ”Grillit huurussa” -vierailu nosti Tuen ihan uuteen tunnettavuuteen, ja olen ylpeänä kertonut Tuesta Kajaania ja Oulua myöten. Ja monta ystävää on vielä tulossa herkuttelemaan, kunhan sinne taas seuraavalla kerralla päästään.”

Niin, ja minkä kioskin Hedberg valitsi Lappeenrannan parhaaksi? No Tuen Grillin.

 

Kuvat: Tuen Grillin Facebook-sivu