Logo 56 Leipuri-kondiittorit tekevät myös taidetta

Saimaan ammattiopisto Sampossa koulutetaan leipuri-kondiittoreita mm. leipomoihin, kahviloihin, ravintoloihin, kohditorioihin. Ammattilaiset osaavat tehdä maittavia ruoka-ja kahvileipiä, kakkuja sekä erikoistuotteita. Joskus ammattilaisuus kehittyy huippuunsa, ja tuloksena on hyvän maun lisäksi silmiä hivelevää taidetta. Näin on tapahtunut Emeliina Papinniemen polulla.

Nuorten kondiittorien kärkinimi Emeliina Papinniemi on jo ehtinyt saavuttaa paljon. Vuonna 2015 hän voitti kondiittorilajin Taitaja-ammattitaitokilpailussa, ja hänet valittiin koko kilpailun Taitajien Taitajaksi. Suomen kokkimaajoukkueessa hän oli mukana saavuttamassa hopeaa lokakuussa 2016 Saksassa.

Kilpailukokemusta ja -menestystä Emeliinalla siis on jo, mutta nälkä on yhä. Hän lähtee edustamaan Suomea Abu Dhabissa järjestettävään WorldSkills-ammattitaitokilpailuun vuoden 2017 lokakuussa.

Tähtikondiittori tietää, että kilpailuissa menestyminen vaatii paljon harjoittelua, ja työtä tämä nuori nainen on valmis tekemään. Kilpailumatkan ja valmentautumisen tukijoina ovat mm. MBakery, Saimaan ammattiopisto, Finnbakels, Kahvila Majurska, Keittiömaailma, Skills Finland ry, Koulutuskeskus Salpaus sekä Ylämaan Graniitti.

Emeliina työskentelee nykyisin kondiittorina MBakery Oy:ssä Turussa, mutta siteet Etelä-Karjalaan ovat yhä vahvat. Hän suorittaa kondiittorin kisällitutkintoa oppisopimuksella Saimaan ammattiopisto Sampossa, mistä hän valmistui leipuri-kondiittoriksi vuonna 2015. Koulussa ja Imatran lapsuudenkodissa kasvatetut siivet kantavat!

WorldSkills-kilpailu on joka toinen vuosi järjestettävä nuorten kansainvälinen ammattitaitokilpailu. Kilpailussa ratkotaan maailmanmestaruudet noin 50 lajissa, jotka edustavat ammatillisen koulutuksen aloja. Seuraava kilpailu järjestetään Abu Dhabissa 14.–19.10.2017.

https://emeliinapapinniemi.wordpress.com/
http://www.edusampo.fi/koulutukset/nuorten_koulutus/leipuri-kondiittori

Kuvat: Saimaan ammattiopisto Sampo