Logo 58 Maakuntien asiat esille – eteläkarjalaista väriä ehdolla Bonnierin suuren journalistipalkinnon saajaksi

Maakuntien asiat tiedetään Parikkalassa, josta niistä viestitään edelleen maailmalle. Kotimaan katsaus kertoo Twitterissä ja Facebookissa pieniä uutisia. Kotimaan katsausta toimittaa parikkalalainen Jani Halme, jolla on toinen jalka Helsingissä, mutta se painavampi jalka on Parikkalassa.

Kotimaan katsaus asetettiin torstaina 7. helmikuuta noin 500 ehdotuksen joukosta ehdolle Bonnierin suuren journalistipalkinnon saajaksi. Ehdolle asetettiin viime vuoden ansioituneimmat journalistiset teot. Tänä vuonna ehdotuksissa korostui perinteinen uutistyö. Ehdokasvalinnoissa näkyy myös isojen rikos- ja oikeusaiheiden runsaus. Palkinnot jaetaan maaliskuussa.

Kotimaan katsauksessa tutkiskellaan pieniä uutisia. Halmeelle tulee 163 suomalaista paikallislehteä, joista hän valitsee videosarjaansa ääneen luettavaksi kiinnostavimpia. Paikallislehdet välittävät sitä tietoa, jota kukaan muu ei kerro eivätkä niiden uutiset kiinnosta kansainvälistä mediaa, mutta ne kertovat paljon siitä, millaisia asioita ihmiset arjessaan kohtaavat eri puolilla Suomea. Kotimaan katsauksia seuraa lähes 200 000 kiinnostunutta.

 https://twitter.com/search?q=kotimaan%20katsaus&src=typd

https://www.facebook.com/kotimaankatsaus/

http://www.mtv.fi/video/prog724955

Kuvat: Kotimaan Katsaus -Facebook-sivu