Logo 65 Ilkivalta herätti halun tehdä hyvää

”Ärsyttää katsoa, kun toiset sotkevat yhteistä omaisuutta”, totesi Myllymäen frisbeegolfradan töhryt siivonnut Oula Tetri. Hän tarttui kolmen kaverinsa kanssa siivousrätteihin ja siivosi asetonin avulla frisbeegolfradalle reilu viikko sitten ilmestyneet sotkut. Ilkivallantekijät olivat sotkeneet koko radan tusseilla. Radalta löytyi kaikkiaan 30‒40 töhryä, joita oli tehty koreihin, infotauluihin, opasteisiin, ratakarttaan sekä radalla oleviin mainoksiin. Myös radalla ollut roskis oli yritetty polttaa.

Rataa ylläpitävä frisbeegolfseura, Willimiehen Disc Golf huomasi ilkivallan muutamaa päivää aiemmin ja kertoi siitä Facebookissa. Myllymäessä asuva Oula Tetri huomasi päivityksen ja tarjosi seuralle apuaan ei kovin taidokkaiden sotkujen siivoamiseen. Mukaansa hän sai ystäviään, joilla kenelläkään ei ollut mitään tekemistä töhryjen tekemisen kanssa.

Tetri ei osaa sen kummemmin määritellä syytä sille, mistä kumpusi motivaatio lähteä korjaamaan muiden jälkiä. ”Ehkä se on sitä, että kun itse aikuistuu, alkaa miettiä yhteistä omaisuutta”, hän toteaa. Ilkivalta ärsyttää monia nuoria – se tuottaa harvoin katutaidetta. Willimiehen Disc Golf palkitsi nuoret kunnon setillä frisbeekiekkoja sekä vuoden ilmaisjäsenyydellä. Ainaskii sata -kampanjan teko 65 nostaa esille nuorten oma-aloitteisen ja yhteisvastuullisen halun tehdä hyvää yhteiseksi iloksemme. Siitä voimme kaikki ottaa oppia.

 

Kuvat Willimiehen Dosc Golf ry:n Facebook-sivulta