Logo 66 Jääpalloväki järjesti SM-juhlat

Veiterä vietti ikimuistoista ja kauan odotettua Kultajuhlaa perjantaina 6.4.2017. Edellisen kerran mestaruutta oli juhlittu Lappeenrannassa 37 vuotta sitten. Marian aukiolla oli satoja vihreitä miehiä, naisia, tyttöjä ja poikia juhlistamassa edustusjoukkueen menestystä ja jakamassa kauden palkinnot junioreille. Kultajuhliin haluttiin mukaan myös juniorien palkitseminen, sillä ilman junioreja ei ole edustusjoukkuetta. Toki suurimmat aplodit sai edustusjoukkue, joka sekin oli kokoonpanoltaan varsin nuori.

Kultajuhla-tapahtumaan osallistui reilusti yli viisisataa Veiterä-kannattajaa. Osallistujamäärä täyttää kansanjuhlan kriteerit, koska sää oli sateinen ja 11.3. pelatusta finaaliottelustakin oli kulunut jo kuukauden päivät. Veiterän ympärille on syntynyt myös uutta fanikulttuuria: Porvoon mestaruusotteluunkin matkasi useita bussilastillisia kannattajia ja Kultajuhlissa lavalla nähtiin Veiterän kannatusbiisin säveltänyt ja esittänyt lappeenrantalainen Madred-yhtye.

Kiinnostus jääpalloa kohtaan on kasvussa ja Lappeenrantaa voidaan pitää lajin suomalaisena pääkaupunkina, koska myös naisten SM-kultaa voitti jo neljättä kertaa Viipurin Susien joukkue. Viipurin Susien menestys palkittiin muiden kevään 2016 mestarien kanssa Ainaskii sata -tekona #17 Karjalaiset voimanaiset kahmivat kultaa.