Logo 67 Yli neljäsosa Etelä-Karjalan asukkaista juhli Suomea 6.4.

Huhtasenkylän koulun kuvakollaasi juhlapäivältä

Eteläkarjalaiset lapset ja nuoret viettivät huhtikuun 6. päivänä juhlaa Suomen satavuotisen itsenäisyyden kunniaksi. Tapahtumaan osallistui yli neljännes koko maakunnan väestöstä. Juhlapäivä oli yksi Etelä-Karjalan liiton koordinoimista juhlavuoden tapahtumista. Yleensä itsenäisyyttä juhlitaan alkutalven pimeydessä, mutta juhlavuonna haluttiin iloita myös valoisissa kevättunnelmissa.

Etelä-Karjalan liiton teettämä video maakunnan satavuotisesta historiasta sai ensiesityksensä oppilaitoksissa ja päiväkodeissa ympäri maakuntaa samaan kellonaikaan. Videon jälkeen laulettiin yhteislauluna Karjalaisten laulu Osmo’s Cosmos -yhtyeen musiikkivideon säestyksellä. Kouluissa ja päiväkodeissa tarjottiin Karjalan Keittiömestareiden ja Saimaan Tukipalveluiden suunnittelema karjalainen Suomi 100 -menu, johon sisältyi muun muassa järvikalapihvi, karjalanpiirakka ja marjarahka.

Korvenkylän koulun tunnelmia. Kuvassa Emma Pellinen. Kuvaaja Virpi Pentikäinen

Monet oppilaitokset ja päiväkodit järjestivät myös loppupäivän aikana muuta Suomi 100 -ohjelmaa. Ilahduttavaa oli, miten monet opettajat ja muut aikuiset ympäri Etelä-Karjalaa olivat rakentaneet ikimuistoisen päivän maakunnan lapsille. Monin paikoin pystytettiin toivomuspuita, joihin kiinnitettiin lasten ja nuorten omia toiveita Suomen tulevaisuudelle. Myös useat kirjastot järjestivät ohjelmaa erityisesti päivähoidon ulkopuolella oleville lapsille. Tapahtuma tehtiin ja koettiin mitä suurimmassa määrin juhlavuoden valtakunnallisen teeman mukaisesti yhdessä, ja sen sisällöissä korostui myös maakunnan oma Suomi 100 -teema karjalaisuus.

Juhlapäivän kuvia voit katsoa Etelä-Karjalan kuvapankista.