Logo 69 Skinnarilan Vapaavaltion Wappu

Lappeenrannan Skinnarilan kampuksen väki juhlii perinteisesti Wappua pitkin menoin. Wapun juhlinta on lappeenrantalaisen teekkari- ja kylterikulttuurin kulminoituma. Tänä vuonna Wappu alkoi jo 20.4., ja puhutaan Suomen pisimmästä Wapusta. Wappu koostuu monenlaisesta ohjelmasta, jota järjestävät niin ainejärjestöt kuin ylioppilaskunta LTKY:kin sekä muut kampusalueen kerhot ja organisaatiot.

Fuksitehtävien rodeorasti. Kuva: Polytekninen Willimiesklubi PoWi

Wappu alkaa perinteisellä Wapun avauksella ja päiväbileillä ja sisältää muun muassa fuksien tehtäväsuunnistuksen, toogabileet, saunayön ja Lappeenrannan suurimman opiskelijatapahtuman, Willimiehen Wipellyksen. Tänä vuonna Skinnarilan kansa teki myös retken Lahteen, missä kohdekaupunki pääsi tutustumaan perinteiseen Wapun jäynäyskulttuuriin. Wappu huipentuu aattona, kun keskustan Kurkipatsas lakitetaan. Lakituksen jälkeen fuksit laskevat liukumäillä Saimaaseen ja saavat fuksikasteen. Lopulta teekkarifuksit saavat painaa päähänsä uudenkarhean, kirkkaanvalkoisen teekkarilakin.

Kuva fuksikasteesta ylhäällä: Lauri Mäki, SVV Paparazzi