Logo 71 Kerhossa 3D-tulostusta ja teknologiakasvatusta

Virasojan koululla tammikuussa 2016 aloittanut 3D-tulostuskerho kokoontuu nykyisin muutaman kerran kuukaudessa Imatran keskusasemalla.

Kerhossa lapset ja nuoret huoltajineen pääsevät kokeilemaan 3D-tulostusta kynillä ja ihan oikeilla tulostimilla. Kerhon kahdella tulostimella voidaan tulostaa valmiita netistä löytyviä malleja sekä itse mallinnettuja tuotteita. Kerhossa on muutamia tietokoneita, joilla mallinnusta voi opetella yksinkertaisilla ilmaisohjelmilla. Kynät puolestaan on enemmän “manuaalitulostusta” vapaalla kädellä. Pienimmät kerholaiset tuottavat kolmiulotteisia muotoja Quixelseilla sekä muovailumassoilla. Kerhossa on käynyt kuluvana keväänä yli 50 lasta ja nuorta.

Kerholaisten kynällä valmistamat silmälasit

Kerhon yhteydessä on pidetty myös robotiikkapajaa. Kolme kertaa kokoontuneessa robotiikkapajassa rakennettiin kerhon tulostimilla tulostetuille alustoille robotit, joita ohjattiin arduino-alustoilla. Kerhoon otettiin mukaan kahdeksan ensin ilmoittautunutta lapsi-vanhempi-paria.

I’m Digi ry on helmikuussa 2017 perustettu imatralainen yhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena on edistää teknologiakasvatusta Imatralla. Etenkin lasten ja nuorten hyvinvointi on meille tärkeää, siksi pyrimme pitämään kerhotoiminnan ilmaisena ja kaikille asiasta kiinnostuneille avoimena. Kaikki kerhon toimijat tekevät työnsä vapaaehtoisesti. Yhdistyksen perustajajäseninä on joukko aktiivisia ihmisiä, joita yhdistää kiinnostus yhdessä tekemiseen, digitalisaatioon sekä tekniikkaan.

Lisää tietoa: www.imdigi.fi

 

Kuva ylhäällä: Robotiikkapajan tuotoksena valmistuneet robotit tekijöineen.