Logo 77 Parikkalan kesäteatterin puitteet kuntoon yhteistyöllä

Parikkalan Teatteriyhdistys ry on jatkanut Parikkalan kesäteatterin kunnostamista viime talven ja kuluneen kevään aikana.

Teatterin katsomon kunnostamishanke aloitettiin vuosina 2013–2014 ja sitä jatkettiin rakentamalla näyttämön päälle katos. Näyttämön kattamisprojekti käynnistettiin syksyllä 2016. Talven aikana rakennettiin katoksen vaatimat perustukset yhdistyksen toimesta talkootyönä. 230 m2 kokoinen katos saapui Parikkalaan helatorstaiviikon alussa, sopivasti ennen helatorstain kansanlaulukirkko tapahtumaa. Näyttämön katoksen uusintaprojektiin sisällytettiin myös näyttämölavan uusinta ja teatterin valaistuksen hankinta. Näyttämön katoksen toimitti kokkolalainen yritys Scanhall, jonka toimittamia vastaavia katoksia voi nähdä muun muassa Savonlinnan Oopperajuhlilla sekä Savonlinnan, Imatran ja Lappeenrannan kesäteattereilla.

Hanke toteutettiin pääosin Etelä-Karjalan Kärki-LEADER ry:n rahoituksella. Yksityisrahoitusosuuteen saatiin merkittävä osuus Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiöltä. Hankkeen kokonaiskustannukset olivat 51 500 euroa, josta yhdistyksen talkootyöllä ja omalla rahoituksella katettiin kolmasosa. Hankkeen myötä Parikkalan kesäteatterin puitteet on saatu siihen kuntoon, että teatterilla ei tarvitse enää pelätä pieniä sadekuuroja, vaan esitykset voidaan toteuttaa lähes säässä kuin säässä. Yhdistyksessä toivotaan, että uudelle kesäteatterille saataisiin muutakin ohjelmistoa ja tapahtumia kesäteatterin lisäksi.

Uusi kesäteatteri palvelee paitsi kuntalaisia, myös kaikkia kesäasukkaita. Parikkalan kesäteatterin uudistus hanke on hieno osoitus siitä, mitä pienikin yhdistys voi saada aikaiseksi, kun vain löytyy riittävästi tahtoa ja rohkeutta tarttua haasteisiin.