Logo 78 Itä–Länsi -tapahtuma veti katsojia Ukonniemen stadionille

Pesäpallon Itä–Länsi -arvo-otteluita Imatran Ukonniemen stadionilla seurasi viikonlopun aikana yhteensä 14 311 katsojaa.

Tapahtuma oli osa Suomi100 -juhlavuoden virallista ohjelmaa ja viikonlopun avasi perjantaina iloinen karjalaisohjelma, jossa oli esiintymässä yli 200 eteläkarjalaista lasta, nuorta ja aikuista. ”Kyllä sitä passaa” -tuokiossa laulettiin, soitettiin ja tanssittiin karjalaisittain ja kalevalaisittain, satavuotiasta Suomea ja juhlavuoden teemaa ”yhdessä” kunnioittaen. Myöhemmin pelattu A-poikien Itä–Länsi -ottelu oli ilmaisottelu, jonka tarjosi Etelä-Karjalan liitto. Länsi vei ottelun nimiinsä supervuoroparin jälkeen jaksoin 2–1.

Lauantai oli Lännen naisten juhlaa, jota seurasi paikanpäällä 3200 katsojaa. Ensin Länsi vei nimiinsä B-tyttöjen ottelun supervuoron jälkeen jaksoin 1–0, jonka jälkeen Lännen naiset voittivat oman ottelunsa jaksoin 1–0. Ottelun ratkaisijana on Susanna Puisto, joka löi toisella jaksolla ajolähtötilanteessa läpilyönnin. Länsi voitti naisten ottelun nyt jo seitsemättä kertaa peräkkäin.

Sunnuntain miesten ottelut vetivät paikalle 5029 katsojaa. Aurinkoisessa säässä pelattua miesten ottelua saapui seuraamaan myös Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio. Presidentti toimi Itä–Länsi -tapahtuman virallisena suojelijana. Presidenttiparin ohjelmassa oli kansalaistapaaminen Lappeenrannan linnoituksessa, josta he siirtyivät maakuntajohtaja Matti Viialaisen isännöiminä veneellä Imatralle. Imatralla presidenttipari tapasi kutsuvierastilaisuudessa sotiemme veteraaneja, jonka jälkeen he siirtyivät seuraamaan miesten 83. Itä–Länsi -ottelua. Jännittävä ottelu päättyi kotiutuslyöntikilpailun jälkeen Idän voittoon 2–1. B-pojissa Länsi vei voiton jaksoin 0–2.