Logo 82 Kontufolk on omaleimainen ja yhteisöllinen pienoisfestivaali

Kontufolk -festivaali on Konnunsuon Juhlaladolla Joutsenossa jo vuodesta 2009 asti järjestetty pienoisfestivaali. Tapahtumaa tuottava Kontufolk ry koostuu eri kulttuurialojen moniosaajista, muusikoista ja kuvataiteilijoista.

Festivaalin tarjonnassa pyritään monipuoliseen ohjelmaan. Mukana on ollut musiikin lisäksi muun muassa performanssitaiteilijoita Suomesta ja Virosta, teatteria, sirkusta, työpajoja, installaatio- ja ympäristötaidetta sekä käsityöläisiä myymässä tuotteitaan. Monipuolisuus näkyy myös ruokatarjonnassa. Festivaalikävijät ovat päässeet herkuttelemaan muun muassa raakaruualla, vegeburgereilla sekä paikallisilla perinneresepteillä.

Kimmo Heikkilän teos juhlaladon pellolla. Kuvaaja Janette Holmström.

Tänä vuonna Kontufolk järjestettiin kaksipäiväisenä 28.–29.heinäkuuta. Musiikkia festivaaleilla tarjoili Paikallinen Ryhmä, Eino Kielteinen, Avaruusasema, Inariveljet, Panssarijuna, Lada Nuevo, Faarao Pirttikangas & Kuhmalahden Nubialaiset, Laura Moisio, Litku Klemetti ja Tuntematon numero, Paleface sekä Räjäyttäjät. Yleisö pääsi nauttimaan musiikin lisäksi myös ambientjoogasta, Juho Niemisen sekä Juho Kuusen runoista, Vastarannan teatterista sekä ympäristö- ja animaatiotaiteesta. Konnunsuon baarilla järjestettiin ensimmäistä kertaa kaikille avoin aamiaisklubi, jossa aamubrunssin lisäksi pääsi kuuntelemaan paneelikeskustelua, jonka aiheena oli metsä ja metsäteollisuus sekä ekologinen jälleenrakennus. Aamiaisklubi päättyi Jukka Nousiaisen sooloesitykseen. Lauantain aamupäiväinen Lasten Kontufolk houkutteli paikalle perheen pienimpiä. Lapsiperheitä huomioitiin erillisellä lipulla, jolloin pystyi osallistumaan halvemmalla vain Lasten Kontufolk-tapahtumaan.