Logo 86 Yhdessä-päivä 26.8. kruunasi Suomi 100 -tapahtumakesän Etelä-Karjalassa

Juhlavuoden teema Yhdessä oli tärkeässä roolissa, kun elokuun viimeistä viikonloppua vietettiin monien tapahtumien merkeissä Etelä-Karjalassa.

Lappeenrannassa päivä aloitettiin Linnoituksesta, jossa vietettiin Etelä-Karjalan liiton järjestämää Yhdessä -piknikiä. Piknikillä oli jaossa sata sinivalkoista piknikämpäriä, joissa kahdessakymmenessä oli arvontapalkintoina piknikherkkuja. Samaan aikaan Kehruuhuoneella oli sieni- ja sadonkorjuumarkkinat, jossa pystyi tutustumaan satokauden ja käsityöläisten tuotteisiin. Aamupäivän kruunasi vanhojen traktoreiden Suomi 100 – historia-ajo, joka saapui näyttävästi 67 traktorin voimin Linnoitukseen.  Iltapäivällä ja illalla tapahtumarikasta päivää jatkoivat So-Car meet Linnoituksessa, Lappeenrannan Eliittikisat Kimpisen Urheilukeskuksessa sekä Sataman Valot, joka huipentuivat hienoon ilotulitukseen. Lisäksi Etelä-Karjalan kansalaisopisto juhli 100-vuotiasta Suomea ja järjestää kaikille avoimen Siun ja miun helmiä –tapahtuman, jossa pääsi muun muassa tutustumaan kansalaisopiston toimintaan.

Imatralla vietettiin lauantaina Imatra-päivää, jossa oli mukana yli sata toimijaa. Koskipuistossa järjestettiin Yhdessä -piknik, jossa jaettiin myös piknikämpäreitä. Vesisateesta huolimatta paikalla oli jonoa jo ennen ämpäreiden jakoa ja ämpärit menivät kymmenessä minuutissa. Samoin Suomi100 -ilmapallot vetivät paikalle etenkin pientä väkeä. Samaan aikaan Imatralla järjestettiin jo kolmannenkymmenennen kerran Naisten Vuoksi ja Imatran Teatteriin pääsi tutustumaan avoimet ovet -tapahtumassa. Lisäksi Imatra-päivä tarjosi paljon ohjelmaa vauvasta vaariin.

Yhdessä -päivää vietettiin myös muissa Etelä-Karjalan kunnissa monin menoin. Muun muassa Savitaipaleella järjestettiin Sata päivää sataan -perhepiknik, Rautjärvellä vietettiin Kylämessuja, Parikkalassa Aittavaaran luomutilalla juhlistettiin luonnon päivää ja Taipalsaarella Röytyn kotiseututalolla järjestettiin pihattopiknik. Yhdessä -päivään kulminoitui yhdessä tekeminen ja kokeminen. Tapahtumia oli järjestetty yhdessä sekä yhteistyössä eri organisaatioiden kanssa ja ihmiset olivat lähteneet liikkeelle yhdessä.