Logo 89 Imatralla panostetaan kokeilevaan kulttuuriin

Imatran vuoden taiteilija-konseptin kautta halutaan tuoda kaupunkikuvaan näkyväksi paikallisten taiteilijoiden ammattitaito. Taiteella luodaan kiinnostavampaa ja yllätyksellistä arkiympäristöä.

Valoteos päivällä (kuva: Janette Holmström)

Imatralla testataan Vuoden taiteilija -konseptia pilottihankkeen kautta. Imatran kaupunki on mukana kokeilemassa Imatran vuoden taiteilija-toimintamallia yhdessä Saimaan ammattikorkeakoulun ja kuvataiteilija Janette Holmströmin kanssa.

Vuoden taiteilija-konseptissa taiteilija toteuttaa väliaikaisen julkisesti esillä olevan teoksen. Tänä vuonna Janette Holmström suunnitteli kaupungin keskustaan valoteoksen, joka pohjaa Imatran historiaan. Päivällä teos heijastaa ympäristöään ja pimeän tullen syttyvät valot vievät katsojan menneeseen. Teoksen toteuttamisessa on ollut mukana paikallisia yrityksiä, jotka ovat tarjonneet materiaaleja ja ammattitaitoaan. Teos on esillä kaikille 26. lokakuuta Inkerin aukion kupeessa, Vuoksen varrella.

Projektin etenemistä voi seurata instagramissa: www.instagram.com/imatran_vuoden_taiteilija2017/